Restaurant: Wulu
Terms & Details:
✻胡椒豬肚花膠雞鍋 HKD288胡椒豬肚花膠雞好足料!可以按個人喜好放胡椒落鍋😆 胡椒好惹味 仲有豬肚 花膠 枝竹等等 雞件好嫩滑而且份量都好多 花膠雞湯滋補養顏我哋都忍唔住飲咗好多碗😋✻日式蕃茄沙律 HKD48新鮮蕃茄切片 配埋醋同埋蒜蓉 酸酸地好開胃😆🍅✻ 胡爐牛拼盤 HKD398有安格斯手切肥牛 牛舌芯 極上手切牛頸脊 牛胸爽 同埋霜降牛粒🐮 安格斯手切肥牛油脂適中仲好嫩滑🫶🏻牛舌芯好有嚼勁幾好食❣️牛頸脊系我個人最鐘意嘅😋 肉味濃郁!正✨牛胸爽好爽脆 口感好特別😎霜降牛粒好juicy而且好有嚼勁✻丸類我哋另外叫咗手打丸類😚香茜炸菜牛丸 黑松露墨魚丸 芝心蝦丸同埋梅菜豬肉丸 🐷個人最鐘意黑松露墨魚丸 黑松露味香濃 而且墨魚丸好彈牙💓 梅菜豬肉丸好特別!梅菜嘅咸香味同豬肉丸好夾🫶🏻✻餃類除咗丸類之外 我哋都叫咗啲餃子~魚皮餃 黑松露蟹肉餃 香茜豚肉餃 自家制韭菜餃 個人最鐘意佢嘅自家制韭菜餃💚 皮薄餡靚大大粒好足料!好多韭菜而且好Juicy✨ 另外黑松露蟹肉餃都非常出色 真系好重黑松露味🖤

✻胡椒豬肚花膠雞鍋 HKD288

✻丸類
我哋另外叫咗手打丸類😚
香茜炸菜牛丸 黑松露墨魚丸 芝心蝦丸

✻餃類
除咗丸類之外 我哋都叫咗啲餃子~

胡爐牛拼盤
打邊爐🍲湯底好緊要,胡椒豬肚花膠雞好足料😚胡椒微微香辣,仲有豬肚酸菜及枝竹喺鍋,雞件整到半熟放湯加熱,食落都好嫩滑有黃油香🍲花膠連湯飲好正好,感覺好滋補養顏🤌🏻日式蕃茄沙律蕃茄切到一塊塊,配上醋同蒜蓉開胃又解膩🤌🏻 胡爐牛拼盤⭐️安格斯手切肥牛,油花適中紋理好靚,配上胡椒味另一番風味,十數秒就得,嫩滑有牛脂香⭐️牛舌芯有嚼勁而且肉質偏柔軟⭐️極上手切牛頸脊,肉質結實爽滑,肉味比較濃郁,個人比較鍾意😽⭐️牛胸爽好爽脆,望落好似一個肥膏🤣第一次食,口感同平時食開嘅牛肉好唔同⭐️霜降牛粒有肉汁肉味香有嚼勁🤌🏻丸類⭐️手打香茜炸菜牛丸,好有香芫荽味同彈牙⭐️黑松露墨魚丸除咗黑松露味重,都食到墨魚味同樣彈牙⭐️芝心蝦丸好彈牙入面仲有少少芝士⭐️梅菜豬肉丸,咸咸地同豬肉好夾,呢個配搭做丸類好特別,第一次食😎🤌🏻餃類全部好有自家製味道,雲吞、魚皮餃、韭菜餃包括黑松露蟹肉餃、香茜豚肉餃、自家製韮菜餃,皮薄餡料飽滿足料,最愛黑松露味道香濃,蝦鮮亦爽脆,肉香多汁🤌🏻菜籃每款菜都有一啲,包括生菜 🥬娃娃菜、白菜仔等,配上胡椒豬肚湯好入味🚩胡爐(銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓#addifoodie #addifoodie

🤌🏻日式蕃茄沙律
蕃茄切到一塊塊,配上醋同蒜蓉開胃又解膩

🤌🏻 胡爐牛拼盤
⭐️牛舌芯有嚼勁而且肉質偏柔軟
⭐️霜降牛粒有肉汁肉味香有嚼勁

🤌🏻丸類
⭐️手打香茜炸菜牛丸,好有香芫荽味同彈牙
⭐️黑松露墨魚丸除咗黑松露味重,都食到墨魚味同樣彈牙
⭐️芝心蝦丸好彈牙入面仲有少少芝士

🤌🏻餃類
全部好有自家製味道,雲吞、魚皮餃、韭菜餃

🤌🏻菜籃

🚩胡爐(銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #胡椒豬肚花膠雞
2023-04-23
Type of Meal
Dinner
2023-04-24 57 views
優質火鍋店:作為胡爐的忠實支持者,V仔已經嚐遍尖沙咀店的火鍋,這次再次造訪銅鑼灣店,同樣令人印象深刻。食材新鮮美味,質素一如既往。儘管銅鑼灣店比較小,但座位並不狹窄,空間舒適寬敞,不會讓人感到擁擠。最重要的是,不會有座位不舒適的問題,這對於打火鍋來說非常重要。與朋友一起點了一些菜式,份量都算多,每一樣都讓我們非常滿意。胡爐的拿手好湯一如既往,這次我們選擇了「胡椒豬肚」和「花膠雞」,非常美味。湯底中加了酸菜和胡椒粒,可以根據個人口味自行調整。湯底的材料豐富,酸味適中,如果你喜歡濃郁的胡椒味,可以另外加一些,但建議先喝一口湯再決定是否需要。侍應哥哥提示我們,雞肉已經煮熟了九成,只需要再煮四五分鐘即可,不要煮太久,這樣才能保持雞肉的鮮嫩口感。「胡爐牛拼盤」,這個拼盤對於喜歡牛肉的人來說是一個不錯的選擇。牛肉新鮮美味,沒有冰,顯然是經過精心挑選的。這個拼盤包括了牛胸肉、牛舌、安格斯肥牛、霜降一口牛和手砌牛頸脊,足夠兩個人享用。「餃子拼盤」,這個拼盤包含了多種不同口味的餃子和丸子。餃子的特點在於新鮮的食材和菜與肉的完美搭配。我個人最喜歡的是韮菜餃和黑松露餃。「丸子拼盤」,這個拼盤包含了多種不同花
優質火鍋店:

「丸子拼盤」,這個拼盤包含了多種不同花款的丸子,每一種都很爽口,尤其是梅菜豬肉丸,非常好吃。廚師們非常下功夫地挑選材料和精心製作每一個丸子。

「番茄沙律」,這是一道很好的開胃菜。沙律醬汁帶有蒜蓉和黑醋的味道,不會掩蓋番茄的原味。

總的來說,胡爐是一家非常用心和認真做菜的火鍋店,提供新鮮的食材和多種創意菜式。在胡爐,你可以享受到最原始、最美味的火鍋體驗。我們非常推薦這家火鍋店!
今日帶個朋友去食胡爐,未食過當然要帶佢試下喇~-朋友都話桌與桌之間有門隔不錯的,唔洗同唔識既人你眼望我眼🫣-一坐低就會比左醬料自己調味先,有8款~-我地簡左鮮椰青雞鍋啲紅蘿蔔切到好似花花咁都幾靚跟住店員就會幫我哋炒香佢先陣陣椰味飄出黎勁香炒到咁上下就會落酒再點火🔥型呀😎之後再落埋高湯同椰皇等佢滾左就食得喇😍啲雞好滑又重雞味😋湯都飲哂成碗!勁鮮甜-日式蕃茄沙律啲蕃茄司切到一塊塊超入味酸酸地好開胃又解膩-手打香茜炸菜牛丸好香芫荽味牛味濃郁.黑松露墨魚丸除咗黑松露味重之外墨魚丸好彈牙.芝心蝦丸蝦丸都好彈牙佢入面仲有啲芝士😋.梅菜豬肉丸梅菜咸咸地同豬肉好夾呢個配搭做丸類好特別~-胡爐牛拼盤牛舌芯有嚼勁肉質柔軟.安格斯手切肥牛油花分布平均有肉鮮味.極上手切牛頸脊肉質結實爽滑肉味濃郁.牛胸爽好爽脆滿滿骨膠原.霜降牛粒有肉汁肉味香有嚼勁
今日帶個朋友去食胡爐,未食過當然要帶佢試下喇~

朋友都話桌與桌之間有門隔不錯的,唔洗同唔識既人你眼望我眼🫣
一坐低就會比左醬料自己調味先,有8款~

我地簡左鮮椰青雞鍋

佢入面仲有啲芝士😋
梅菜豬肉丸
梅菜咸咸地
同豬肉好夾
呢個配搭做丸類好特別~

牛舌芯
有肉汁
肉味香
有嚼勁

2023-04-17 656 views
好耐都無打邊爐, 今日趁着啱啱完咗個項目, 同同事一齊去食返餐好嘅<胡椒豬肚花膠雞鍋>胡爐嘅火鍋湯底認真一流, 胡椒豬肚花膠雞鍋嘅胡椒、花膠同雞嘅份量多到要另上原本嘅湯底比較清淡, 裏面只有鹹酸菜、腐竹同豬肚之後可以按照口味, 加入胡椒同其他配料花膠口感非常彈牙, 雞肉就偏向結實<胡爐牛拼盆>唔知嗌乜嘢牛肉部位嘅朋友可以試吓乜都有齊嘅牛拼盤拼盤裏面有齊牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽同霜降牛粒, 相當抵食大食妹最鍾意肥美嘅霜降牛粒<日式和風蕃茄沙律>食得太多肉有少少寡, 可以嗌埋呢個蕃茄沙律轉轉味味道清爽開胃, 非常特別<丸類>丸嘅種類好多元化, 手打丸高質彈牙, 可以揀一份或半份大食妹最愛蝦丸, 夠鮮甜<餃類>餃類都唔錯特別推介XO鮑魚蝦餃王同黑松露蟹肉餃, 夠曬特別, 最啱大食妹呢啲鍾意新鮮事物嘅朋友<蔬菜拼盤>最後黎多盤綠色蔬菜, 營養滿分
<胡椒豬肚花膠雞鍋>
原本嘅湯底比較清淡, 裏面只有鹹酸菜、腐竹同豬肚
之後可以按照口味, 加入胡椒同其他配料
花膠口感非常彈牙, 雞肉就偏向結實
<胡爐牛拼盆>
唔知嗌乜嘢牛肉部位嘅朋友可以試吓乜都有齊嘅牛拼盤
大食妹最鍾意肥美嘅霜降牛粒
<日式和風蕃茄沙律>
食得太多肉有少少寡, 可以嗌埋呢個蕃茄沙律轉轉味
味道清爽開胃, 非常特別
<丸類>
丸嘅種類好多元化, 手打丸高質彈牙, 可以揀一份或半份
大食妹最愛蝦丸, 夠鮮甜
<餃類>
餃類都唔錯
<蔬菜拼盤>
最後黎多盤綠色蔬菜, 營養滿分
  • 日式和風蕃茄沙律
平時打邊爐成日都食麻辣火鍋,今次要食返啲養顏又保暖嘅滋補鍋😋今次叫咗胡椒豬肚花膠雞鍋🍲,花膠同雞喺另外用碟上,仲有一碗磨好咗嘅胡椒,等湯大滾後,將所有材料倒入湯底。花膠超大塊,充滿啖啖嘅骨膠原😍雞肉都好嫩滑,胡椒味愈煲愈出。🔸胡爐牛拼盤 (牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)👅牛舌芯好爽口,霜降牛粒肉質鮮甜軟腍,極上手切牛頸脊肉質煙韌。🔸日式和風蕃茄沙律 個醬料酸酸地,好解膩,味道好清新,好食😋🔸丸類拼盤叫咗皇帝柱貝墨魚丸、黑松露墨魚丸、芝心墨魚丸、芝心蝦丸。啲丸全部都好新鮮彈牙,而且味道都好特別同好多款式。🔸餃類拼盤叫咗黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家制韮菜餃 同手工魚皮餃。整體嚟講火鍋湯底個花膠雞幾出色,佢仲有好多湯底好似火焰龍蝦海鮮鍋、招牌鮮椰青雞鍋、潮汕沙嗲鍋都好吸引,下次想試埋!
平時打邊爐成日都食麻辣火鍋
今次要食返啲養顏又保暖嘅滋補鍋😋

今次叫咗胡椒豬肚花膠雞鍋🍲,
花膠同雞喺另外用碟上,
仲有一碗磨好咗嘅胡椒,
等湯大滾後,將所有材料倒入湯底。

花膠超大塊,充滿啖啖嘅骨膠原😍
雞肉都好嫩滑,胡椒味愈煲愈出。

🔸胡爐牛拼盤 (牛舌芯、安格斯手切肥牛、
極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)

🔸日式和風蕃茄沙律
個醬料酸酸地,好解膩,味道好清新,好食😋

🔸丸類拼盤

🔸餃類拼盤
叫咗黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家制韮菜餃 同手工魚皮餃。

去台灣前,同朋友打咗個邊爐,傾吓行程🫠發現呢間都幾好食,分享下:🪄前菜:蕃茄幾甜、爽口,用咗d醋同豉油去浸,開胃得嚟,又唔會過酸,幾好。👹🪄湯底方面:我哋揀咗個胡椒豬肚花膠雞湯,原來胡椒豬肚雞+花膠雞,都幾夾🤣湯未加任何嘢前,幾清;加咗胡椒之後,辣辣哋鹹鹹哋,幾暖胃。😻湯底配嘅豬肚,肉分開2層,上層幾爽口,下層幾煙韌,唔會咬極都唔爛!幾好食!😺雞塊係髀同翼嘅部位,好滑,大舊有口感!🤤🪄肉類方面:🫴🏻胡爐牛拼盤牛頸脊幾有咬口,又唔會韌,又唔會太肥,非常出色!🙌🏻牛舌芯薄切,非常爽口!👊🏻肥牛就腍身d,建議大家夾牛胸爽一齊食,增加口感,亦可以中和一下牛胸爽嘅油膩感!😼🪄比較有印象嘅餃類:🫴🏻黑松露蟹肉餃外皮偏腍,不過餡好香黑松露味、仲有芝士,非常邪惡!😈🫴🏻手工雲吞蝦都幾彈牙、爽口,豬肉餡唔會過肥,不錯!☺️🫴🏻自家制韮菜餃餡料好豐滿,韮菜食落新鮮、好香!🤩🪄比較有印象嘅丸類:🫴🏻皇帝柱貝墨魚丸柱貝味都幾香,加入咗黑魚丸入面,令口感有提升!🥳

🪄前菜:

🪄湯底方面:

雞塊係髀同翼嘅部位,好滑,大舊有口感!🤤

🪄肉類方面:

🫴🏻胡爐牛拼盤

牛頸脊幾有咬口,又唔會韌,又唔會太肥,非常出色!🙌🏻

牛舌芯薄切,非常爽口!👊🏻

🪄比較有印象嘅餃類:

🫴🏻黑松露蟹肉餃
外皮偏腍,不過餡好香黑松露味、仲有芝士,非常邪惡!😈

🫴🏻手工雲吞
蝦都幾彈牙、爽口,豬肉餡唔會過肥,不錯!☺️

🫴🏻自家制韮菜餃
餡料好豐滿,韮菜食落新鮮、好香!🤩

🪄比較有印象嘅丸類:

🫴🏻皇帝柱貝墨魚丸
柱貝味都幾香,加入咗黑魚丸入面,令口感有提升!🥳
2023-03-22
2023-03-26 84 views
它本可以搶你一千元,卻給了你一個火鍋小菜一份木耳拌青瓜,就要28HKD鍋底400元,牛肉300元一小碟食材並沒有什麼出彩的地方總共花了近一千元,還要收加一服務費
它本可以搶你一千元,卻給了你一個火鍋
小菜一份木耳拌青瓜,就要28HKD
鍋底400元,牛肉300元一小碟
食材並沒有什麼出彩的地方
總共花了近一千元,還要收加一服務費
2023-03-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
胡爐火鍋出名湯底有特色 但之前一直都未食過今次一嚐到之後 發現唔止湯底好味連食材都真係幾高質 去個時天氣仲幾涼 點咗胡椒豬雞花膠雞鍋 暖一暖個人補一補下次去一定要食佢嘅火焰龍蝦海鮮鍋 /招牌鮮椰青雞鍋 或胡爐四格鍋 呢4款真係令到我選擇困難咗好耐🙊🥢胡椒豬肚花膠雞鍋👉🏻係眾多湯底裡面 推薦呢款胡椒豬肚湯底 本身湯底裡已經有熬煮好嘅咸酸菜和豬肚 一煲滾要飲番碗湯 暖一暖胃先 胡椒可以自行按喜好添加入去👉🏻非常值得讚嘅係 花膠和雞件係另上的 雞件本身已經6-7成熟 輕輕滾一滾已經食得 雞肉好嫰滑 花膠都夠腍 🥢胡爐牛拼盤👉🏻牛拼盤包捨5款牛肉類:牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽和霜降牛粒👉🏻必點!呢到嘅牛都好高質 睇個油花已經知佢靚 食完更加無失望 真係好有牛香 口感油嫰👉🏻唔常見嘅牛胸爽 呢到都食到 都幾爽滑彈牙 好食阿👉🏻溫題 牛舌芯要控制好時間 過久會比較韌 犧牲咗第一塊之後 就食到爽脆嘅牛舌芯了🥢手工丸滑拼盤👉🏻手工丸類包括:手打墨魚丸、手打蝦丸、香茜炸菜牛丸及梅菜豬肉丸👉🏻個日特別愛梅菜豬肉丸和手打墨魚丸 梅菜豬肉丸味道令我諗番細個鍾意食阿媽整嘅梅菜蒸肉餅 👉🏻墨魚
胡爐火鍋出名湯底有特色

👉🏻唔常見嘅牛胸爽 呢到都食到 都幾爽滑彈牙 好食阿

🥢手工丸滑拼盤
👉🏻墨魚丸口感好彈牙 好食到墨魚味仲有墨魚粒 係足料嘅

🥢手工餃拼盤
👉🏻 4款手工餃包括:黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家韮菜餃及香茜豚肉餃
👉🏻個人鍾意食胡爐嘅手工餃 係四款都鍾意 因為用料紮實 最記得手工雲吞裡面的蝦非常大隻和爽口 黑松露、韮菜和芫茜餃各自嘅味道都好突出
👉🏻而且佢嘅餃皮唔厚 餡料飽滿 必點!

🥢蔬菜拼盤
👉🏻有生菜、菜芯、娃娃菜和油麥菜 菜葉望落都好完整 色澤翠綠 份量都足夠

🥢日式和風蕃茄沙津
👉🏻本身唔算特別鍾意蕃茄 有時仲會挑走唔食 但試食咗一片朋友喜愛的蕃茄沙律 就喜歡上了 因為佢嘅和風沙律汁好清新 完全覆蓋住蕃茄嘅生味 我最後食左近半碗

2023-03-22 73 views
🥢 咁啱有機會想同朋友去打邊爐,知道厚福街上面呢間胡爐嘅火鍋湯底好有特色,想食得滋味滿足黎呢間一定冇錯! 👍🏻 餐廳食物質素好高,不論湯底嘅處理,湯底材料同埋所有配料都係用心製作,而且店員服務都有耐心同友善! ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 火焰龍蝦八鮮鍋 $398鮮龍蝦湯底配合不同海鮮嘅精華,越飲越濃郁啊揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 胡爐牛拼盆 $398提供四款牛部位,豐富多樣,肉質鮮嫩十分彈牙揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 招牌炸魚皮 $68即叫即炸,外酥內嫩,口感鮮脆爽口,香氣四溢!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 各款丸類 $48起丸類全部打得口感好彈牙,每款主材料味道濃郁揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 紫菜炸響鈴 $88好有驚喜,紫菜嘅芳香令到成個響鈴味道更濃厚揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ 火焰龍蝦八鮮鍋 $398
鮮龍蝦湯底配合不同海鮮嘅精華,越飲越濃郁啊

✨ 胡爐牛拼盆 $398
提供四款牛部位,豐富多樣,肉質鮮嫩十分彈牙
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 招牌炸魚皮 $68
即叫即炸,外酥內嫩,口感鮮脆爽口,香氣四溢!

✨ 各款丸類 $48起
丸類全部打得口感好彈牙,每款主材料味道濃郁

✨ 紫菜炸響鈴 $88
好有驚喜,紫菜嘅芳香令到成個響鈴味道更濃厚
胡爐牛拼盆
胡爐牛拼盆
  • 火焰龍蝦海鮮鍋
胡爐在尖沙咀及銅鑼灣也有分店,他們的湯底比坊間有特色,雖然價錢看似較貴,但其實本身已經搭有一定份量的配料!值得一讚各類型食物都有提供拼盤,二人來吃火鍋也不乏味👯‍♀️⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<胡椒豬肚花膠雞鍋> $288湯底本身有酸菜豬肚,花膠雞件會額外用碟裝起,店員提醒雞件本身已煮至九成熟,吃之前再焯四至五分鐘便可以,如果鍾意重胡椒味可以自行再加調味!二人分享半隻雞的份量很足夠,雞件新鮮肉質也算嫩滑,花膠有厚度充滿膠質🤤⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<胡爐牛拼盆> $398絕對是選擇困難症人士的救星,拼盆有齊牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽和霜降牛粒,每一款都有差不多四塊,當中霜降牛粒最有驚喜,本身怕牛粒會很韌身,但吃起來油脂感充沛,牛味及油香也俱備!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<餃拼> $128<丸拼> $128<蔬菜拼盤> $62個人推薦餃拼及丸拼,人少也可以試齊多款口味,餃拼包括XO鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、自家製韮菜餃、手工雲呑,每一款餃子都皮薄多餡,包

<胡椒豬肚花膠雞鍋> $288

<胡爐牛拼盆> $398

<餃拼> $128
<丸拼> $128
<蔬菜拼盤> $62
個人推薦餃拼及丸拼,人少也可以試齊多款口味,餃拼包括XO鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、自家製韮菜餃、手工雲呑,每一款餃子都皮薄多餡,包有原隻鮮蝦的蝦餃爽口彈牙!丸拼包括手工香茜炸菜牛丸、黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、芝心蝦丸,全部丸類都由人工手打,最特別是梅菜豬肉丸,味道像平時的梅菜肉餅🐷

<日式番茄沙律> $48
火鍋少不了的開胃小食,香蔥蒜蓉加黑醋,配上新鮮切片番茄,簡簡單單已經可以解膩🍅
2023-03-21 211 views
天氣乍暖還寒,今日涼涼地梗係去打邊爐啦!餐廳除咗有用木牆隔開座位,亦有提供房間,適合一班人聚會🌟胡椒豬肚花膠雞鍋🥘職員推介,當然要試吓🥘雞肉花膠胡椒粉同湯底分開上,職員教先試下個湯底,再慢慢分批加雞肉。亦可按口味自行加胡椒粉。🥘用湯勺攪一攪,湯底本身都好多材料,豬肚、枝竹、酸菜等。🥘湯底鮮甜、濃郁,未開始食已經忍唔住係咁飲湯😂🌟招牌特色丸類拼盤🥘唔好睇啲丸細細粒,每款丸食落都好彈牙!🥘手打香茜炸菜牛丸食落有啲似茶樓山竹牛肉球🤣🥘梅菜豬肉丸味道都好特別🌟招牌特色餃類拼盤 🥘一碟有齊黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製菲菜餃同香荽豚肉餃🥘每款餃類都真材實料,尤其黑松露蟹肉餃,一啖咬落去黑松露嘅香氣即充滿口腔!🥘手工雲吞亦好足料!啲蝦好大隻爽口!🌟胡爐牛拼盆🥘一盆有齊牛舌心、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒!可以試到唔同牛部位🥘牛肉質素有驚喜,尤其牛舌心,平時只會食燒牛舌,原來滾過嘅牛舌心都好爽口!🥘個人覺得牛胸爽切得有啲厚,如果薄啲會更易咬🥘霜降牛粒煮完一啲都唔鞋,入面仲有肉汁!🌟曰式和風蕃茄沙律🥘食咁多熱氣嘢食返個沙律🥘蕃茄都新鮮,加埋和風醬,酸酸地可解膩總結:胡椒豬肚花膠雞鍋
天氣乍暖還寒,今日涼涼地梗係去打邊爐啦!

餐廳除咗有用木牆隔開座位,亦有提供房間,適合一班人聚會

🌟胡椒豬肚花膠雞鍋
🥘職員推介,當然要試吓
🥘用湯勺攪一攪,湯底本身都好多材料,豬肚、枝竹、酸菜等。
🥘湯底鮮甜、濃郁,未開始食已經忍唔住係咁飲湯😂

🌟招牌特色丸類拼盤
🥘唔好睇啲丸細細粒,每款丸食落都好彈牙!
🥘手打香茜炸菜牛丸食落有啲似茶樓山竹牛肉球🤣
🥘梅菜豬肉丸味道都好特別

🌟招牌特色餃類拼盤
🥘一碟有齊黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製菲菜餃同香荽豚肉餃
🥘手工雲吞亦好足料!啲蝦好大隻爽口!

🌟胡爐牛拼盆
🥘個人覺得牛胸爽切得有啲厚,如果薄啲會更易咬
🥘霜降牛粒煮完一啲都唔鞋,入面仲有肉汁!

🌟曰式和風蕃茄沙律
🥘食咁多熱氣嘢食返個沙律
🥘蕃茄都新鮮,加埋和風醬,酸酸地可解膩

總結:胡椒豬肚花膠雞鍋真係好正!食到最後湯底淆煮得更濃郁!食物質素高,丸類餃類口味都特別!職員熱心,態度友善~

Type of Meal
Dinner
每一次唔知食乜嘢嘅時候,打邊爐永遠都係一個好好嘅選擇😝😝🐥胡椒豬肚花膠雞鍋花膠、半隻雞和胡椒會另上,可以安自己喜好加熱,咁雞肉就可以保持嫩滑👍🏼 花膠骨膠原🈵🈵入口淋滑😍 豬肚亦係重點之一✨好大舊厚肉🤩🍅日式和風蕃茄沙律估唔到份量都幾大😳 蕃茄切片加上酸醋汁、蔥碎和蒜蓉,十分開胃🐮胡爐牛拼盆入面有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽同霜降牛粒~安格斯手切肥牛同霜降牛粒油脂分佈平均,油香十足,霜降牛粒口感更加豐富;牛胸爽較特別,好爽口;極上手切牛頸脊牛味較濃;牛舌芯肉質爽彈!🍡丸類拼盤四款丸類包括梅菜豬肉丸、手打墨魚丸、手打蝦丸同手打香茜炸菜牛丸~各有特色✨特別鍾意手打墨魚丸同手打蝦丸,口感好爽彈鮮甜😋🥟餃類拼盤四款餃類包括自家制韮菜餃、黑松露蟹肉餃、手工雲吞同×o鮑魚蝦餃王~自家制韮菜餃好香韮菜味;黑松露蟹肉餃淡淡黑松露香,可以突顯出蟹肉嘅鮮味;手工雲吞用上彈爽嘅鮮蝦,鮮味十足✨✨🥬蔬菜拼盤有娃娃菜、菜心同生菜,全部都好新鮮,入口淋甜~環境:4/5坐位好有privacy,會用板分隔開👍🏼坐得舒服😌服務:4/5會提供暖水😚,上菜速度好快!食物:4.1/5用料好新鮮,估唔到湯底嘅

每一次唔知食乜嘢嘅時候,打邊爐永遠都係一個好好嘅選擇😝😝

🐥胡椒豬肚花膠雞鍋

🍅日式和風蕃茄沙律

🐮胡爐牛拼盆

🍡丸類拼盤

🥟餃類拼盤

🥬蔬菜拼盤
有娃娃菜、菜心同生菜,全部都好新鮮,入口淋甜~

環境:4/5
坐位好有privacy,會用板分隔開👍🏼坐得舒服😌

服務:4/5
會提供暖水😚,上菜速度好快!

食物:4.1/5
用料好新鮮,估唔到湯底嘅料都咁高質!!

Revisit: Yes

• 蔬菜拼盤
  • 黑松露蟹肉餃
  • 手打墨魚丸
  • 手打蝦丸
  • 手工雲吞
  • 自家制韮菜餃
2023-03-16 47 views
天氣又凍返😆返黎香港第一件事就係打邊爐😍想個身暖笠笠緊係揀個靚靚湯底喇😎所以就去左胡爐食返個邊爐🤓餐廳嘅間隔幾闊落,有空間感,同埋都有房可以book👍🏻都岩大班人去食🤭我地叫左以下❤️🌸日式和風蕃茄沙律蕃茄沾滿左醬油嘅味道加埋小小蒜蓉,令人幾開胃🤓酸酸辣辣😊🌸胡椒豬肚花膠雞鍋湯底入面已經有煲好嘅豬肚,花膠仲有鮮雞都係分開加落去,胡椒可以隨個人口味去加減☺️我地煲好左個湯先飲左先,味道岩岩好又唔會太辣🤩花膠都幾厚身,雞件肉嫩❤️🌸胡爐牛拼盆入面有牛舌芯 、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒,平時燒牛舌芯就食得多,打邊爐都係第一次試,口感爽口😋肥牛同牛頸脊雪花分布平均😆牛味香濃😍 牛胸爽係牛胸前肋骨上的一塊筋膜類肌肉,食落爽滑,有滿滿嘅骨膠原🤩🌸我地仲點左唔同嘅手工丸類,比較少見係梅菜豬肉丸,手打香茜炸菜牛丸,覺得口感同味道都好有特色😍有d似彈牙嘅梅菜肉餅🤣牛丸都好彈牙😆芝心蝦丸食落熱辣辣,少心爆芝士😛黑松露墨魚丸味道好香🥰🌸XO鮑魚蝦餃王,黑松露蟹肉餃,手工雲吞同自家制韮菜餃,其中黑松露蟹肉餃,味道好香濃,入面係滿滿嘅蟹肉,超鮮味😍 XO鮑魚蝦餃王同雲吞都有原隻大蝦🦐🌸蔬菜拼盤

🌸日式和風蕃茄沙律
蕃茄沾滿左醬油嘅味道加埋小小蒜蓉,令人幾開胃🤓酸酸辣辣😊

🌸胡椒豬肚花膠雞鍋

芝心蝦丸食落熱辣辣,少心爆芝士😛黑松露墨魚丸味道好香🥰

🌸蔬菜拼盤
朋友去過呢間火鍋店,食完之後覺得幾高質,而且私隱度高,因為枱與枱之間有靚靚屏風隔住,所以介紹俾我哋🥗日式蕃茄沙律$48番茄沙律甜甜酸酸好醒胃,仲有蒜蓉及蔥花增添風味,蕃茄厚肉又juicy,做前菜一流 🥘胡椒花膠豬肚雞鍋 $288湯底裡面有豬肚、鹹菜及支竹;胡椒份量可以自己添加,適合不同人士需要, 我哋食得重口味當然加哂,味濃夠香;花膠及雞滾一下就食得,花膠Q彈,雞件肉嫩夠滑有雞味🐮胡爐牛拼盤$398每樣大概有4至6片牛舌心-爽彈有趙頭安格斯手切肥牛-牛味鮮甜,有口感極上手切牛頸脊-鮮甜彈牙有肉味,肥瘦適中牛胸爽-爽爽滑滑霜降牛粒-牛味濃而有趙頭🥢手打丸拼盤 $128手打墨魚丸-有一粒粒墨魚嘅手打丸,Q彈有口感黃金墨魚丸-裡面有好香濃嘅蛋黃蓉,非常惹味黑松露墨魚丸-好香黑松露味梅菜豬肉丸-好濃香嘅梅菜味,最緊要係超級彈牙,好似食神嘅醬爆瀨尿牛丸一樣🤣,呢個推介👍🥟餃子拼盤$128有4款餃子,每款都非常足料,當中有兩款我覺得幾好味嘅就係👇雲吞-大大粒,餡料爽口彈牙又juicy 黑松露蟹肉餃-黑松露味香濃,餃餡好creamy,有啲似意大利雲吞🥬蔬菜拼盤$63火鍋必備嘅鮮嫩蔬菜🧂醬料$28

🥗日式蕃茄沙律$48

🥘胡椒花膠豬肚雞鍋 $288

🐮胡爐牛拼盤$398
每樣大概有4至6片
牛舌心-爽彈有趙頭
安格斯手切肥牛-牛味鮮甜,有口感
極上手切牛頸脊-鮮甜彈牙有肉味,肥瘦適中
牛胸爽-爽爽滑滑
霜降牛粒-牛味濃而有趙頭

🥢手打丸拼盤 $128
手打墨魚丸-有一粒粒墨魚嘅手打丸,Q彈有口感
黃金墨魚丸-裡面有好香濃嘅蛋黃蓉,非常惹味
黑松露墨魚丸-好香黑松露味

🥟餃子拼盤$128
有4款餃子,每款都非常足料,當中有兩款我覺得幾好味嘅就係👇
雲吞-大大粒,餡料爽口彈牙又juicy

🥬蔬菜拼盤$63
火鍋必備嘅鮮嫩蔬菜