Restaurant: Wulu
Terms & Details:
2023-02-20 22 views
🌸.胡爐惹味花膠湯 *𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧嚟銅鑼灣又係食好西時間🤓!!打邊爐係我至愛😌麻辣緊係No.1不過都要試吓其他味道嘅🙈➖➖➖➖➖胡椒豬肚花膠雞鍋👍🏻花膠勁足料😍火鍋前,職員叫我地試下個湯底先❤️香濃無味精👍🏻可以當湯咁飲~➖➖➖➖➖我地叫咗個日式番茄沙律🥗就咁食,蒜味香濃🧄➖➖➖➖➖➰胡爐牛拼盆➰➿極上手切牛頸脊➿ 有咬口肉味➿安格斯手切肥牛➿ 鮮香濃味➿牛舌芯➿ 肉質軟腍爽口,有濃郁的牛味,越嚼越香➿牛胸爽➿ 泛著牛油的香味,口感脆而爽口➿霜降牛粒➿ 脂肪分佈平均,油花細密,味道爽口嫩滑➖➖➖➖➖➰丸拼➰➿黑松露墨魚丸➿手打墨魚丸➿➿芝心蝦丸➿梅菜豬肉丸➿每款丸類用料十足,夠哂真材實料夠哂彈牙🙈我鐘意食芝心蝦丸➖➖➖➖➖➰餃拼➰➿黑松露蟹肉餃➿手工雲吞➿➿自家製韮菜餃➿香荽豚肉餃➿雲吞😳內餡蝦肉爽彈豬肉鮮味有咬口肉汁豚肉餃😍比例完美,餡肉的荽味清香突出,同時不失豬肉的香甜➖➖➖➖➖➰蔬菜拼盤➰➿菜心➿唐生菜➿娃娃菜➿索哂啲湯真係無得輸😋༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 胡爐≋ ≋ 銅鑼灣耀華街3號
🌸.胡爐惹味花膠湯 *𖥧𓇣
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

嚟銅鑼灣又係食好西時間🤓!!
打邊爐係我至愛😌麻辣緊係No.1
不過都要試吓其他味道嘅🙈

胡椒豬肚花膠雞鍋👍🏻花膠勁足料😍
火鍋前,職員叫我地試下個湯底先❤️
香濃無味精👍🏻可以當湯咁飲~

➖➖➖➖➖

我地叫咗個日式番茄沙律🥗就咁食,蒜味香濃🧄

➰胡爐牛拼盆➰
➿極上手切牛頸脊➿ 有咬口肉味
➿安格斯手切肥牛➿ 鮮香濃味
➿牛舌芯➿ 肉質軟腍爽口,有濃郁的牛味,越嚼越香
➿牛胸爽➿ 泛著牛油的香味,口感脆而爽口
➿霜降牛粒➿ 脂肪分佈平均,油花細密,味道爽口嫩滑

➰丸拼➰
➿黑松露墨魚丸➿手打墨魚丸➿
➿芝心蝦丸➿梅菜豬肉丸➿
每款丸類用料十足,夠哂真材實料夠哂彈牙
🙈我鐘意食芝心蝦丸

➰餃拼➰
➿黑松露蟹肉餃➿手工雲吞➿
➿自家製韮菜餃➿香荽豚肉餃➿
雲吞😳內餡蝦肉爽彈豬肉鮮味有咬口肉汁
豚肉餃😍比例完美,餡肉的荽味清香突出,同時不失豬肉的香甜

➰蔬菜拼盤➰

₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-02-17 20 views
天氣乍暖還寒,打邊爐就最啱。今次嚟到百樂中心呢間胡爐烚吓烚吓!平日都座無虛席,勁full,冇book真係好難有位😩入面裝修有擺心機,有啲中國風🏮 佢個隔湯篩勁方便,一人一個,可以畢湯又可以隔走啲湯!揀湯底都好糾結了,想試火焰龍蝦海鮮,不過又想暖下個胃,揀咗胡椒豬肚花膠雞湯好貼心地配料另上,雞已經熟咗,只係需要整番熱佢就得,唔怕啲肉煮到老哂。花膠都可以因應你想爽定淋哂而煮番入味。啲雞好滑好好食呀😍日式和風蕃茄沙律前菜嗌咗呢個好開胃,酸酸甜甜,每片蕃茄都切到好薄,加埋蔥蒜好香,連我平時唔食生蕃茄都食咗好多!胡爐牛拼盤牛魔王緊係要乜都食啲,牛胸爽成口油花但爽口,唔會膩。牛舌唔係普通牛舌,而係牛舌芯所以非常彈牙爽口!一次過滿足晒幾個願望嘅牛拼盤😍👍🏻雜丸同雜餃餃子極力推介黑松露蟹肉,皮薄+勁香黑松露味,好有新鮮感。當然韭菜餃同雲吞都好出色,啲餡好足料,蝦好彈牙,唔會舊皮好厚。而丸方面芝心蝦丸同埋梅菜豬肉丸都好驚喜,豬肉丸出面都好少有得食,芝心蝦丸咬落去噴晒啲芝士汁🤭最後緊係唔少得食菜去吸收湯底嘅精華😍😍正呀,竹蔗茅下下火,又唔會過甜!所有野都好高質,份量足夠,會再回頭😍

日式和風蕃茄沙律

雜丸同雜餃

最後緊係唔少得食菜去吸收湯底嘅精華😍😍
正呀,竹蔗茅下下火,又唔會過甜!

所有野都好高質,份量足夠,會再回頭😍
2023-02-12 505 views
天氣又凍凍地,🐷見我手腳冰冷,就帶我來試下個胡椒豬肚花膠雞鍋✨️ 胡椒豬肚花膠雞鍋豬肚酸材配料勁多, 再加上用新鮮嘅材料煮個湯,湯味道濃郁又完全冇味精,店員叫我地試下個湯底先👍花膠真材實料,而且食落有咬口,可以補充骨膠原❤️雞件大大份,而且店員提醒我哋唔好一次過落曬所有雞,可以分三四件慢慢落去保持雞嫩滑👍✨️ 胡爐牛拼盤牛舌心安格斯手切肥牛極上手切牛頸脊牛胸爽霜降牛粒一次過食曬牛嘅幾個部位, 而且我最鍾意佢個牛胸爽得落爽口彈牙有嚼頭👍 安格斯手切肥牛肥瘦分明❤️ 霜降牛粒一啲都唔鞋✨️蔬菜拼盤蔬菜浸淫曬湯底,食落十分鮮嫩 ✨️ 招牌特色丸類拼盤黑松露墨魚丸 芝心蝦丸 梅菜豬肉丸 手打墨魚丸各款手打軟丸食落也有彈牙我最鍾意就係黑松露墨魚丸,因為唔係好多地方有黑松露丸,再加上黑松味濃✨️ 招牌特色餃類拼盤黑松露蟹肉餃手工雲吞自家製韭菜餃香茜豚肉餃自家製餃菜餃必定要試,因為韭菜嘅味道十分濃郁, 而且各款餃子都皮薄餡靚👍各種火鍋嘅配料都會放置喺呢一架車上,令到枱面企理❤️天下第一爐,確實肯定❤️

✨️ 胡椒豬肚花膠雞鍋

花膠真材實料,而且食落有咬口,可以補充骨膠原❤️

✨️ 胡爐牛拼盤
牛舌心
安格斯手切肥牛
極上手切牛頸脊
牛胸爽
霜降牛粒

✨️蔬菜拼盤

蔬菜浸淫曬湯底,食落十分鮮嫩

✨️ 招牌特色丸類拼盤
黑松露墨魚丸 芝心蝦丸 梅菜豬肉丸 手打墨魚丸
各款手打軟丸食落也有彈牙

✨️ 招牌特色餃類拼盤
黑松露蟹肉餃
手工雲吞
自家製韭菜餃
香茜豚肉餃

各種火鍋嘅配料都會放置喺呢一架車上,令到枱面企理

❤️天下第一爐,確實肯定❤️
  • 胡椒豬肚花膠雞湯
  • 胡爐牛拼盤
  • 手切安格斯肥牛
  • 醬料
  • 黑松露蟹肉餃
  • 芝心墨魚丸
  • 蔬菜拼盤(小)
2023-02-10 25 views
🤍胡爐🖤銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓🍴胡爐四格鍋 $268鴛鴦湯底就見得多,今次見有四格一於試吓先!四宮格湯底有芫荽皮蛋、沙嗲、蕃茄牛腩同四川麻辣,最好食係蕃茄牛腩,入邊真係有大大嚿牛腩同薯仔可以食得!🍴胡爐牛拼盆 $398鍾意食牛叫呢個咩都食吓先😜入面有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽同霜降牛粒,非常豐富,每種肉類都好新鮮,最好食係牛舌芯,爽口又彈牙💕🍴蔬菜拼盤 $63有生菜、菜芯、油麥菜同娃娃菜~唔洗食一樣菜咁dry🥬🍴日式和風蕃茄沙律 $48全晚最驚喜嘅嘢食,真係必點😍蕃茄再加上酸醋、蒜蓉好開胃!🍴餃子拼盤 $128 & 丸類拼盤 $128兩個拼盤都係自家手工制~最好食係蟹籽蝦丸同黑松露墨魚丸,都好足料!
🤍胡爐
🖤銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓

🍴胡爐四格鍋 $268

🍴胡爐牛拼盆 $398

🍴蔬菜拼盤 $63
有生菜、菜芯、油麥菜同娃娃菜~唔洗食一樣菜咁dry🥬

🍴日式和風蕃茄沙律 $48
全晚最驚喜嘅嘢食,真係必點😍蕃茄再加上酸醋、蒜蓉好開胃!

🍴餃子拼盤 $128 & 丸類拼盤 $128
2023-02-07 32 views
朋友剛回港就約打邊爐,之前食過尖沙咀分店己經覺得唔錯、所以就佢放工近近地就約係銅鑼灣呢間胡爐聚聚!今晚又可以食我至愛嘅火鍋胡爐四格鍋可以一嘗4種不同味道包括清湯、蕃茄、沙爹及麻辣、滿足不同口味既您!小食糖心皮蛋酸薑,每格糖心好軟滑,酸薑包住食格外開胃!胡爐牛拼盤澳洲和牛油花平均食落嫩滑彈牙!牛舌蕊牛味偏濃!手切肥牛夠嫩滑!仲有爽口油脂重既牛爽肉真係啱哂牛魔王朋友!手工丸餃拼盤當中我最愛手打墨丸及黑松露墨魚丸、芝心墨魚丸及頂級香菇貢丸粒粒爽口彈牙!另外手工雲吞、自家製韭菜餃、手工魚皮餃及黑松露蟹肉餃都好好食!食左咁多肉係時候食返啲菜喇!菜籃當中有娃娃菜、油麥菜及爽甜生菜!飲品生啤唔少得!仲有朋友既可樂都不可缺少囉!

今晚又可以食我至愛嘅火鍋
胡爐四格鍋可以一嘗4種不同味道包括
清湯、蕃茄、沙爹及麻辣、滿足不同口味既您!

小食糖心皮蛋酸薑,每格糖心好軟滑,酸薑包住食格外開胃!

胡爐牛拼盤
澳洲和牛油花平均食落嫩滑彈牙!
牛舌蕊牛味偏濃!手切肥牛夠嫩滑!

仲有爽口油脂重既牛爽肉真係啱哂牛魔王朋友!

手工丸餃拼盤

食左咁多肉係時候食返啲菜喇!
菜籃當中有娃娃菜、油麥菜及爽甜生菜!

飲品生啤唔少得!仲有朋友既可樂都不可缺少囉!

2023-02-07 28 views
💡高質火鍋最近天氣開始變涼,最岩就係同好友一齊打邊爐,呢間裝修好古色古香,好有中國宮廷風,食物質素高🍽胡椒豬肚花膠雞湯個豬肚花膠湯,真係好足料❤️花膠份量多,足料大大片。雞件都好多,肉質嫩滑得黎仲好大件。第一啖湯非常潤喉,個湯好濃。🍽胡爐牛拼盤(牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)🐮賣相夠哂靚,一次過食到不同部位的牛,厚度適中一致,輕輕焯一焯,入口軟腍👍🏻🍽手工丸拼盤個拼盤有梅菜豬肉丸、蟹籽蝦丸、牛骨汁牛丸、手打蝦滑,每種丸都足料同埋入味,每一款都爽口彈牙。🍽餃類拼盤有五款餃子,分別係韭菜餃、黑松露餃、鮮蝦雲吞、芫荽豬肉餃、同埋鳳城水餃。每款都皮薄餡滿🥟,包法亦都唔同,各有特色。🍽日式和風蕃茄沙律估唔到個小食都咁出色,冷凍的蕃茄切成薄片,沾上酸甜的醬汁,酸酸甜甜咁,好開胃。🍽蔬菜拼盤 打邊爐點都要食菜健康下,蔬菜份量唔少而且幾新鮮,種類有幾款,有油麥菜、生菜、娃娃菜、菜心等。新鮮得黎又好食。
💡高質火鍋

🍽胡椒豬肚花膠雞湯

🍽手工丸拼盤

🍽餃類拼盤

🍽日式和風蕃茄沙律

🍽蔬菜拼盤

2023-02-07 16 views
捉住冬天的尾巴……吃!火!鍋!雖然香港人習慣一年四季都會打邊爐,但天氣涼涼地,氣氛就是不一樣。@胡爐 係一間走中高檔路線的火鍋小店,銅鑼灣店,是間樓上舖,比較清靜,店面不太大,有點吃私房菜的感覺。打邊爐第一樣要揀當然係湯底:*胡椒豬肚花膠雞鍋 $288湯底除咗入面有咸菜豬肚外,會另外附上半隻雞同大大件花膠(真係又厚又大件),仲有胡椒粒。店員說湯底是老火湯,建議我們先喝碗湯,之後再加雞和花膠。湯底好清甜。飲完第一碗,加入胡椒花膠雞煲一陣再飲一碗,又是另一種風味,比較濃郁辛辣(落幾多胡椒可自行調節),好驅寒暖胃。我們今天的重點火鍋料:*胡爐牛拼盆 $398(包括牛舌芯、安格斯手切肥牛,極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)牛頸脊同手切肥牛好新鮮,油花均勻,看得出是高品質的來貨。牛胸爽唔係度度有,又名牛白肉,好多人以為佢只係肥肉,其實佢好爽脆架,亦都係好多嘴刁人士心頭好。其實肉類只要料靚、新鮮就可以。不得不提的反而是餃子和肉丸($88-108),此店的餃子和肉丸全部都好有特色。應該係店內廚師自創和特制。我最鍾意梅菜豬肉丸,好有親切感。味道似家裏的梅菜豬肉餅,但又神奇地彈牙。雲吞是另一個驚喜,大地
捉住冬天的尾巴……吃!火!鍋!

打邊爐第一樣要揀當然係湯底:
*胡椒豬肚花膠雞鍋 $288
我們今天的重點火鍋料:

*胡爐牛拼盆 $398

其實肉類只要料靚、新鮮就可以。不得不提的反而是餃子和肉丸($88-108),此店的餃子和肉丸全部都好有特色。應該係店內廚師自創和特制。我最鍾意梅菜豬肉丸,好有親切感。味道似家裏的梅菜豬肉餅,但又神奇地彈牙。雲吞是另一個驚喜,大地魚同蝦的鮮味好融洽,唔知有咩秘方,鮮味又爽口。其它丸同餃都好有特色,不一一詳述。

餐牌仲有好多其他配料和小食:
*日式和風蕃茄沙律 $48
廚師刀功好好,每一片都一樣薄,大大一盤,以為會食唔曬,點知食到停唔到口,味道很清爽,開胃,估計它有日式醬油,醋,蒜蓉等等。

餐廳冇免費供應茶水,但飲品選擇都多,連紅白酒都有幾款。開壺茶只是$10,竟然係桂花烏龍茶,好清香。
餐廳冇豪華裝修或者貼身服務,但對食物質素較著重同想慢慢傾計的人好適合。
「胡爐」最出名就係佢打邊爐既湯底,真係用晒靚材料去熬出黎,冇味精可以當湯咁飲😋🍲 胡椒豬肚花膠雞鍋 $298嘩...呢個湯底上台時已經見到好多豬肚🐷同腐竹係湯入面,跟住原來D雞同花膠連大大粒既胡椒碎都係另上,🐔雞件份量仲要好多😳 等個湯滾起左就可以加入本身已經熟左既胡椒,雞同花膠,再滾起就已經即刻裝左碗湯飲,好鮮甜又暖胃,D花膠仲要好大舊好淋好有膠質,雞件建議湯滾起就要撈起同襯熱食,keep住嫩滑肉質,豬肚都好淋好大塊,淨係個湯底已經飲左兩碗好多野食🫣其實都幾抵🫠🍅 曰式和風蕃茄沙律 $48呢個蕃茄有驚喜🤩冰凍勁爽甜既有機蕃茄,浸落D和風酸醋,酸酸甜好醒胃好清爽🐂 胡爐牛拼盆 $398拼盤包含5款牛,份量唔少,足夠兩個人食,有齊晒唔同嘅口感,大推薦👏🏻牛舌芯:👅厚薄切得啱啱好,爽滑微彈牙安格斯手切肥牛:油花均衡,入口唔會成口油🫢點埋辣醬油食非常惹味極上手切牛頸脊:灼幾吓就食得,牛味濃而冇騷味👍🏻牛胸爽:口感似脆肉鯇🐟但每一啖都會有油脂標出黎🤭非常過癮霜降牛粒:一層肉一層油疊住, 一口一粒👄彈牙又富油脂🍡 自家製手打丸拼盤皇帝柱貝墨魚丸🐙同黑松露墨魚丸入口爽滑彈牙有膠質, 食得出真係用左

🍲 胡椒豬肚花膠雞鍋 $298

🍅 曰式和風蕃茄沙律 $48

🐂 胡爐牛拼盆 $398
牛舌芯:👅厚薄切得啱啱好,爽滑微彈牙
極上手切牛頸脊:灼幾吓就食得,牛味濃而冇騷味👍🏻
牛胸爽:口感似脆肉鯇🐟但每一啖都會有油脂標出黎🤭非常過癮
霜降牛粒:一層肉一層油疊住, 一口一粒👄彈牙又富油脂

🍡 自家製手打丸拼盤
皇帝柱貝墨魚丸🐙同黑松露墨魚丸入口爽滑彈牙有膠質, 食得出真係用左好多墨魚肉打出黎唔係溝粉🤤
手打香茜炸菜牛丸梅菜豬肉丸都各有特式,牛丸有D似鮮牛肉球🤔但牛味更濃,豬肉丸加埋梅菜就似肉餅咁好得意😆

🥟 自家製手打丸拼盤
黑松露蟹肉餃好有驚喜🤩 一定要試,一咬開勁cheese勁多菇同黑松露蟹肉🦀,好似食緊意大利雲吞咁juice
手工雲吞同XO鮑魚蝦餃王都脹卜卜蝦肉飽滿啖啖肉🦐
自家制韮菜餃係韮菜加豬肉,鍾意食韮菜既可以一試因為韮菜味都幾重🫢

🥬 蔬菜拼盤 $63
有菜芯,娃娃菜,唐生菜,蔬菜新鮮,份量夠2,3人食
2023-02-05
  • 胡爐牛拼盤
  • 蔬菜拼盤
  • 手切安格斯肥牛
  • 黑松露蟹肉餃
  • 皇帝柱貝墨魚丸
  • 蔬菜拼盤(小)
🌟餐廳:胡爐📍地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日17:00 – 23:45📱電話:2757 2988呢幾日天氣又凍返,即刻約Friend去打邊爐取取暖先!!今日去開銅鑼灣shopping,我地就揀左呢間位於百樂中心既「胡爐」,一黎鄰近地鐵站夠哂方便,二黎我都幫襯過佢地尖沙咀既分店,湯底及食物質素都好好! 行完街即刻去歎返個暖笠笠既火鍋先~———————————————————🔹火鍋醬料一坐底,店員就即刻送上一個擺放各款醬料既木架,有齊自家制辣椒油、蒜蓉、炸蒜、花生醬、沙嗲醬、蔥花及芫茜等等~客人可以按自己既喜好,配搭出岩自己心水既火鍋醬料,好貼心~———————————————————🔹日式蕃茄沙律打邊爐之前,當然要叫返個小食開下胃先~ 呢款冷盤日式蕃茄沙律,夠哂新鮮健康,餐廳用上醋、蔥花及蒜蓉調制成醬汁,微微酸辣,既開胃之餘亦好惹味!———————————————————🔹胡椒豬肚花膠雞鍋呢款湯底夠哂暖笠笠,胡椒味濃好醒神~材料夠哂豐富,有花膠、半隻雞、豬肚、咸菜及胡椒粒,湯底微微辣而且胡椒味十足,夠哂惹味~朋友仔都忍唔住飲返碗湯
🌟餐廳:胡爐
📍地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓
💰價位:~$200 - $400
⏰營業時間:星期一至日17:00 – 23:45
📱電話:2757 2988

🔹火鍋醬料

🔹日式蕃茄沙律

🔹胡椒豬肚花膠雞鍋
呢款湯底夠哂暖笠笠,胡椒味濃好醒神~材料夠哂豐富,有花膠、半隻雞、豬肚、咸菜及胡椒粒,湯底微微辣而且胡椒味十足,夠哂惹味~朋友仔都忍唔住飲返碗湯先,實在太暖胃啦,超溫暖!

———————————————————
🔹胡爐牛拼盤 (極上手切牛頸脊、安格斯手切肥牛、牛舌芯、牛胸爽及霜降牛粒)
一於叫呢款餐廳主打既胡爐牛拼盤先~拼盤包含各款牛肉既部位,歎盡唔同質感及牛味既牛肉~
我地最鍾意極上手切牛頸脊,雪花均勻分布,手切厚度適中,牛肉味及牛脂白味最為濃郁,必試!

🔹招牌特色丸類拼盤
提供5款手打丸,分別有黑松露墨魚丸、手打墨魚丸、芝心蝦丸及梅菜豬肉丸~每款丸類用料十足,夠哂真材實料!我就最鍾意 芝心蝦丸 同埋 梅菜豬肉丸~兩款丸都好爽彈好有嚼勁,特別係梅菜豬肉丸,夠哂創新,入口啖啖梅菜香味,搭配爽滑既豬肉,好出色!!

🔹招牌特色餃類拼盤
呢個拼盤可以試勻哂各款招牌手工餃子~分別有黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃及香荽豚肉餃,每一款餃子都包到脹卜卜~我覺得手工雲吞最正,蝦肉大大隻而且夠爽彈,食落好有滿足感!

🔹蔬菜拼盤
有齊菜心、唐生菜及娃娃菜,岩哂鍾意食菜既我地~蔬菜索盡胡椒湯底味,好惹味好滿足~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
呢間「胡爐」食物水準好穩定,每次黎都食得好開心好滿足~重點係佢地既湯底,每一款湯底都用料十足,夠哂滋補養生,食完暖笠笠,大推~
2023-02-02
2023-01-18 87 views
呢幾日天氣特別凍,所以又約埋朋友一齊去打邊爐。今次係去銅鑼灣間散嗌嘅台式火鍋舖頭,食高級嘢。因為唔係任食邊爐,所以可以慢慢坐低傾偈,一路食,講吓八卦。湯底叫左個濃湯花膠雞,湯底好濃郁,配料好充足,入面有大大嚿嘅花膠,就咁食個湯底都飽。湯底咁正,食之前一定要飲返幾碗。胡爐牛拼盤咩嘢都想試試一餐嘅我唔使有困難選症啦今次終於!拼盤有齊極上手切肥牛、牛舌心、牛胸爽、牛頸脊。一個拼盤就可以試齊不同部位😆蔬菜拼盤蔬菜拼盤有菜心、生菜同娃娃菜。我打邊爐最鍾意食娃娃菜丸拼盤丸拼盤共有4款丸,每款各2粒。分別係黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、香茜榨菜牛丸同手打墨魚滑。呢4款丸我最鍾意黑松露墨魚丸,黑松露好出眾!手工餃子拼盤餃子好新鮮,似係新鮮包起。一個拼盤有齊4種餃子,我地叫左魚皮餃、韭菜餃、手工雲吞同黑松露蟹肉餃。款款都皮薄餡靚,入面大大舊肉,超好食。黃金炸魚皮魚皮炸得好爽脆,外層嘅鹹蛋黃味都超級好食,值得一試。呢間打邊爐真係超水準發揮,又唔算貴。又坐得舒服,如果有少少預算,不妨到銅鑼灣嘅時候,試一試佢!

蔬菜拼盤
蔬菜拼盤有菜心、生菜同娃娃菜。我打邊爐最鍾意食娃娃菜

丸拼盤

手工餃子拼盤

黃金炸魚皮
魚皮炸得好爽脆,外層嘅鹹蛋黃味都超級好食,值得一試。

2023-01-05 110 views
上個幾星期好凍連續打咗幾日邊爐呢一間係其中一間好食嘅火鍋店位於銅鑼灣既《胡爐》當日店員介紹咗限定嘅花膠雞湯底個湯一滾店員叫我哋先飲湯再食雞湯頭好濃 膠膠地咁黐住個口我哋每人飲左兩碗湯雞關火焗左一陣 煮得剛剛好 雞滑味甜《胡爐牛拼盤》牛舌心好軟淋安格斯手切肥牛正 極上手切牛頸脊重牛味牛胸爽牛油爽滑好味霜降牛粒有點咬口肥油膏重《皇帝柱貝墨魚丸》咬到一粒粒柱貝同墨魚好鮮味《手打香茜炸菜牛丸》超鍾意芫荽 好香芫荽味 好鍾意好好味《蟹籽蝦丸》成粒原蝦喺粒丸鮮味彈牙《梅菜豬肉丸梅》好似食緊梅菜肉餅咁樣 味道調校得剛剛好《黑松露蟹肉餃》餃子皮好滑好香黑松露味《自家制韮菜》用好滑嘅雲吞皮包 入邊足料韭菜好好味《手工魚皮餃》正宗好味《手工雲吞》足料鮮味《蔬菜拼盤》菜心、唐生菜、娃娃菜《日式和風蕃茄沙律》賣相幾靚 好大碟 用日式沙律酸汁好開胃呢間無論湯底同火鍋料都係高質之選下次會再試吓佢哋九龍區嗰間醉葫蘆👍
上個幾星期好凍連續打咗幾日邊爐

正宗好味
《手工雲吞》
足料鮮味
《蔬菜拼盤》
菜心、唐生菜、娃娃菜
《日式和風蕃茄沙律》
賣相幾靚 好大碟 用日式沙律酸汁好開胃

呢間無論湯底同火鍋料都係高質之選
下次會再試吓佢哋九龍區嗰間醉葫蘆👍
⛄️凍冰冰嘅天氣就最啱打邊爐🥳 不過平時唔係太鍾意食任食火鍋,鍾意食果樣先嗌果樣,所以呢日收工就去咗耀華街揾食😆♥ 胡椒豬肚花膠雞鍋 天氣咁乾燥梗係要滋補一下✨所以我哋就揀咗呢個花膠雞湯底,呢個湯底真係好足料🥰 花膠、雞同胡椒會分開上,店員都好貼心同我哋講啲雞件🐓食幾多先落幾多如果唔係會煲到好榎,花膠好大塊😆湯底都好濃郁,趁佢未落肉未油嘅時候都飲咗碗😋♥ 胡爐牛拼盤 🥩呢個拼盤包括有安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛舌芯、牛胸爽同霜降牛粒,有齊唔同部位嘅牛牛,啱晒兩個人share食🥳 個人覺得最正嘅梗係安格斯肥牛牛肉味最濃郁🥰 而牛胸爽則幾爽口口感較特別♥ 蔬菜拼盤 打邊爐通常都鍾意食返啲菜😚 拼盤有齊娃娃菜、生菜🥬等等♥ 餃子拼盤手工魚皮餃、XO鮑魚蝦餃王、自家製韭菜餃同黑松露蟹肉餃,款款都皮薄餡豐富,各有特色✨ ♥ 手工丸拼盤黑松露墨魚丸黑松露味好濃郁食落都好香🥳 黃金墨魚丸呢個我推薦‼️同朋友都覺得好驚喜配搭好夾😍 另外梅菜豬肉丸好特別真係覺得食緊梅菜肉餅咁😂 手打香茜榨菜牛丸呢個就好似牛肉球🤣 粒粒都好彈牙✨♥ 日式蕃茄沙律🥗 揀咗個蕃茄沙律做前菜開一開胃,加左胡麻醬同豉油調味好入

♥ 胡椒豬肚花膠雞鍋

♥ 胡爐牛拼盤 🥩

♥ 蔬菜拼盤
打邊爐通常都鍾意食返啲菜😚 拼盤有齊娃娃菜、生菜🥬等等

♥ 餃子拼盤

♥ 手工丸拼盤

♥ 日式蕃茄沙律🥗
揀咗個蕃茄沙律做前菜開一開胃,加左胡麻醬同豉油調味好入味

♡ 座位闊落,每張枱都有屏風間隔私隱度十足,而丸類同餃子類都有別平時火鍋店常見嘅種類,夠晒有特色同新意👍🏻

2022-12-30 66 views
最近天氣開始轉凍, 一定要同好友一齊聚吓打邊爐! 呢間位於銅鑼灣既高質火鍋店 - 胡爐 值得推薦!除咗食物出色之外,胡爐既湯底都好好味,好值得一試.日式和風番茄沙律打邊爐之前既開胃前菜. 番茄分量都頗大, 而且番茄配上麻油同沙律醋味道清爽得嚟又香口.同熱辣辣既打邊爐都幾夾!濃湯花膠雞鍋湯滾咗之後入邊既花膠同雞就可以即食. 湯底雞味香濃清甜. 未開始打之前我地每人都飲咗幾碗. 花膠同雞肉份量都唔少, 而且口感嫩滑.葫蘆牛拼盤入邊有安格斯手切肥牛, 極上手切牛頸脊, 霜降牛粒, 牛胸爽等. 差唔多所以靚牛肉有齊, 唔駛一碟碟全部order又食唔曬.手打丸拼盤胡爐既手打丸都係必選既配料. 4款手打丸新鮮彈牙!芝心蝦丸,梅菜豬肉丸,手打墨魚丸,牛骨汁牛丸.其中我最中意係梅菜豬肉丸. 味道夠特別,出邊都好少試到.手工水餃拼盤手工餃子亦值得一試. 包括:自家製餃菜肉餃, 手工雲吞, 黑鬆露蟹肉餃樣樣都好好食!

日式和風番茄沙律

濃湯花膠雞鍋

葫蘆牛拼盤

手打丸拼盤
胡爐既手打丸都係必選既配料. 4款手打丸新鮮彈牙!
芝心蝦丸,梅菜豬肉丸,手打墨魚丸,牛骨汁牛丸.
其中我最中意係梅菜豬肉丸. 味道夠特別,出邊都好少試到.

手工水餃拼盤

2022-12-30 88 views
前嗰排病完,加上天氣好凍,所以好想打邊爐。朋友搵咗呢間,見到咁多好評,大家都未試過就試吓啦!首先呢度地方好細好狹窄,坐得一啲都唔舒服!成個場由頭到尾都係得兩個服務員,人手極度唔夠,有啲嘢order咗好耐前後催咗三次先有!重點嚟啦,食物質量+份量同價錢完全唔成正比!當晚沒有點任何海鮮,四個女仔正常食量,買單$2800! 人均$700打邊爐,大把其他打邊爐嘅地方象拔蚌都食到啦🙂臨走先聽到隔籬枱原來係嚟試食嘅hahaha唔怪之得咁多好評!
椰青雞湯
2022-12-18
2022-12-30 29 views
銅鑼灣打邊爐今日去咗銅鑼灣耀華街打邊爐,首先點了一個胡椒花膠豬肚湯底,我們還點了雜錦牛肉拼盤,丸子拼盤及餃類拼盤。前菜方面,我們點了日式和風蕃茄,蕃茄十分新鮮,有蕃茄味,沙律汁亦很好味,份量很多呢!胡椒花膠豬肚湯底,花膠很多,十分滋補,雞肉也不少,大大件的,吃完也飽了一半。雜錦牛肉拼盤,內有牛胸爽,安格斯牛,霜降牛肉.牛舌心,我最喜歡吃安格斯牛肉,牛肉味濃,很嫩滑。胡爐地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓電話: 27572988=====================
銅鑼灣打邊爐

胡爐