夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-03-06 429 views
超鐘意食日本野既我,一定唔會錯過!餐廳🍴食物擺盤精緻用心,食物質素亦有保證👍🏻 環境寬闊舒適,樓底非常高,令到餐廳空間感十足,設有吧枱位,慶祝一流!😍點了超神創意廚師料理套餐,味道真係超神,食過番尋味呀!❇️日本關東遼参❇️超名貴及品質最好✨的遼參肉質爽滑又香味,海參的刺明顯突出。✨食味濃郁,帶淡淡海水鮮味;其肉刺密集,排列整齊,參體顆渾有致,參肉色白豐厚,爽滑彈牙!❇️季節料理一品❇️橙醋酸汁雲子首次品嘗雲子的我,感覺十分新奇!✨雲子如奶油的順口滑潤,有著濃郁香醇的口感,非常特別。 ✨配搭著調整岩岩好酸酸的橙醋,十分開胃。❇️宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒❇️日本野菜盛合❇️✨來至宮崎的和牛,入口即融嘅滋味。✨ 油脂豐富,肉質細膩,霜降豐富。經加熱後油脂更是鮮甜,可享受和牛獨有的椰香味!超讚!✨野菜好新鮮,猶如置身日本!❇️北海道喜知次魚❇️一坐底時見餐牌,看見有喜知次的刺身,興奮到極!喜知次魚有「海中紅寶石」之美譽,北海道出產的品質為最佳。✨ 魚肉很結實,有一股淡淡的奶香味,夠鮮甜。✨色澤鮮艷,口感入口即化、魚肉鮮嫩、滑順、豐腴,有著多層次甘甜口感!廚房還配上白蘿蔔和西洋菜中和一下,簡直是人間美食啊🥰👍
超鐘意食日本野既我,一定唔會錯過!

點了超神創意廚師料理套餐,味道真係超神,食過番尋味呀!
❇️日本關東遼参❇️
超名貴及品質最好✨的遼參肉質爽滑又香味,海參的刺明顯突出。
❇️季節料理一品❇️橙醋酸汁雲子
首次品嘗雲子的我,感覺十分新奇!
✨雲子如奶油的順口滑潤,有著濃郁香醇的口感,非常特別。
✨配搭著調整岩岩好酸酸的橙醋,十分開胃。
❇️宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒❇️日本野菜盛合❇️

✨來至宮崎的和牛,入口即融嘅滋味。
✨野菜好新鮮,猶如置身日本!

❇️北海道喜知次魚❇️
一坐底時見餐牌,看見有喜知次的刺身,興奮到極!
喜知次魚有「海中紅寶石」之美譽,北海道出產的品質為最佳。
✨ 魚肉很結實,有一股淡淡的奶香味,夠鮮甜。

廚房還配上白蘿蔔和西洋菜中和一下,簡直是人間美食啊🥰

👍🏻最後,店員服務殷勤有禮,每道菜都會用心介紹食材及品嘗方法,值得一讚!
2024-02-19 303 views
公司一年一度聖誕節食大餐時間又到了🤭今次餐廳係老板話佢食過覺得好食再帶每地黎食。食完所有食物真係款款都不得了啊!!!其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中
其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中配上海苔醬係好正💚最後季節料理一品橙醋酸汁雲子唔係海鮮但真係好清新。
2024-04-07 85 views
餐廳位處於尖沙咀非核心地帶,相對較靜,但仍然好方便😄 而餐廳門口入口處非常特別,好易搵🤭食物方便中午價格相對便宜,Restaurant Week 是$320pp,質素依然保持,的確係一個非常好嘅選擇👍🏻餐廳入口田園 野菜沙律🥗沙律菜非常新鮮,個醋好夾☺️今日食呢啲😁刺身海鮮茶碗蒸,足料而且海鮮好鮮甜😋泰國 珍寶車海老醬汁係以蝦頭,加入牛油熬製而成,所以會比較濃郁,配上大大件蝦肉,滿足😌北海道 帆立貝以日本清酒煮成個汁🍶,揮發酒精後,保留少少甜味來配搭個帶子鹿見島豚肉眼 + 美國Prime 西冷厚切豚肉眼幾滑👍🏻西冷如果五成熟會好啲,而家有啲「老」😅廚師炒飯用和牛嚟炒飯,非常正,好味到真係減肥都會成碗食晒😂炒野菜味噌湯自家制甜品:黑糖蕨餅

餐廳入口

田園 野菜沙律🥗
沙律菜非常新鮮,個醋好夾☺️

今日食呢啲😁

刺身

海鮮茶碗蒸,足料而且海鮮好鮮甜😋

泰國 珍寶車海老

北海道 帆立貝
以日本清酒煮成個汁🍶,揮發酒精後,保留少少甜味來配搭個帶子

鹿見島豚肉眼 + 美國Prime 西冷厚切
豚肉眼幾滑👍🏻西冷如果五成熟會好啲,而家有啲「老」😅

廚師炒飯
用和牛嚟炒飯,非常正,好味到真係減肥都會成碗食晒😂

炒野菜

味噌湯

自家制甜品:黑糖蕨餅

2024-04-04
$360 (Lunch)
Book 咗dining city winners edition lunch set,見到餐牌唔貴所以預咗唔會好精彩,但份量真係太少,男仔無可能會食得飽😅😅 我D相好似影得D野食比實際大份😂😂師傅手勢其實唔差,但受制於咁嘅食材(份量少質素亦普通)都好難會俾到好正面嘅體驗。其實我唔介意俾貴D,但一早網上book咗dining city,黎到餐廳話無得加錢食好D。環境好唔錯但食野體驗真係麻麻,好難令人會想再黎🫠🫠🫠🫠不過可以讚下佢嘅廁所,好乾淨好靚,好體貼地有漱口水提供

不過可以讚下佢嘅廁所,好乾淨好靚,好體貼地有漱口水提供
2024-04-07
$350 (Lunch)
最近放工返屋企經過尖沙咀有間隱世餐廳,成日好多人排隊好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好閨蜜一齊去試吓👯‍♀️入到去見到啲裝修擺設好有日本feel,閨蜜已經好鍾意💛今次叫左超神創意廚師料理一人前,先嚟個原隻活西澳龍蝦🦞配香草蛋黃醬閨蜜表示好喜歡,龍蝦新鮮好味,啖啖肉,帶有香草蛋黃味,令人食到留哂口水。擠埋檸檬汁,更帶岀龍蝦鮮味,十分開胃同惹味💙跟住食返個餐廳首創菜式日本關東遼参🐛 肉質鮮嫩彈牙,口感超豐富,帶有濃郁海洋味。遼參肉質鮮美,入口氣軟軟,烹調恰到好處,保留了遼參原汁原味,令人驚艷既美味,養顏又好食❤️再食埋創意季節先付鍇花穗配魚子醬海膽,好欣賞佢既擺盤起靚,仲非常啱打卡。每啖都置身於海洋之中,一啖裡面有魚子醬、海膽同鍇花穗,個種既咸香海鮮味係一大享受💚最後仲有推介鐵板酸菜本地東星斑🐠,魚肉味鮮甜,肉質柔嫩,燒得香噴噴,配埋酸菜再上湯汁,暖胃又好味💜好有心思設計又靚既餐廳,所以好多人排隊,建議各位如果要食盡早book位,因為真係好多人🔥

2024-03-21 48 views
我同老公今日都放假,米出來拍下拖,午餐唔煮飯👩❤️👨🤗🤗上網Google下有咩好餐廳介紹,就推薦左呢間----夜。鐵板燒。 🐷鐵板酸菜本地東星斑 🐷好期待!👏🏻👏🏻魚肉口感爽口,外面有特製醬汁,味道正宗。💕 宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒💕牛肉肉味濃厚, 壽喜燒風味十足。💙北海道喜知次魚(配白蘿蔔,西洋菜)💙呢個肉好彈牙,而且肉質非常新鮮。白蘿蔔都好多汁。💜橙醋酸汁雲子💜系季節料理一品,呢個甜品唔會太膩、口感好軟糯,🍚日本野菜盛合 🍚食左甘多肉當然要食下蔬菜,幾Fresh,好滋味。今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋

🐷鐵板酸菜本地東星斑 🐷
好期待!👏🏻👏🏻魚肉口感爽口,外面有特製醬汁,味道正宗。
💕 宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒💕
牛肉肉味濃厚, 壽喜燒風味十足。
💙北海道喜知次魚(配白蘿蔔,西洋菜)💙
呢個肉好彈牙,而且肉質非常新鮮。白蘿蔔都好多汁。
💜橙醋酸汁雲子💜
系季節料理一品,呢個甜品唔會太膩、口感好軟糯,

🍚日本野菜盛合 🍚
食左甘多肉當然要食下蔬菜,幾Fresh,好滋味。

今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋
2024-03-20 42 views
太耐冇去食omakase啦!終於到假期可以抖下食下好嘢獎勵下自己了😍朋友推薦尖沙咀「夜。鐵板燒」,店員推介左超神 創意廚師料理 ,望到meau 都幾吸引,食物種類好豐富❤️❤️創意季節先付- 鍇花穗鍇花穗中的魚子醬份量好滿好多,加上濃郁海膽,一啖食哂魚子醬同海膽真係好邪惡!❤️三龍出海龍蝦is the best🦞鮮艷的龍蝦賣相好引誘人,而且都份量十足,龍蝦肉好多好鮮甜,好鐘意食❤️另外二龍仲會有西班牙紅蝦同瀨尿蝦,同樣都好好食。❤️熟成刺身盛牡丹蝦蝦肉彈牙,赤貝鮮甜美味,14日熟成大toro肥美,太刀魚都鮮味十足。❤️廚師發辦鐵板一道今次廚師發辦鐵板係蟶子皇,大大隻蟶子皇煙韌又有咬口!
朋友推薦尖沙咀「夜。鐵板燒」,店員推介左

❤️創意季節先付
- 鍇花穗
❤️三龍出海
❤️熟成刺身
❤️廚師發辦鐵板一道
今次廚師發辦鐵板係蟶子皇,大大隻蟶子皇煙韌又有咬口!
2024-03-20 39 views
夜鐵板燒係尖沙咀,高雅型格日本風,裝修極致吸引,打卡都有排打,而今次食既就係鐵板燒既omakase,超級咁正!呢度樣樣嘢都好好食,就好似極上和牛炒飯咁,炒飯粒粒飽滿,和牛既肉香香氣四溢,炒制既火候恰到好處,食琴濃郁既和牛香味,係口腔瞬間爆發🤤🤤而龍蝦湯亦係令人心馳神往,湯底鮮甜醇厚,融合住龍蝦既鮮美,倍感味蕾既襲擊,仲有粒粒龍蝦肉,完全係奢華既享受😚😚同樣不可錯過就係關西風壽喜燒煮宮崎和牛肉眼,呢道佳餚將宮崎和牛肉眼搭配上新鮮的日本野菜盛合,調制出極富層次感既美味,用關東煮既方法保留到原汁原味,嫩滑既和牛肉眼同蔬菜既碰撞,口感豐富且勁道十足,非常難忘😍😍仲有好得意既鐵板酸菜本地東星斑,本地東星斑搭配酸菜,炒制而成再製湯,魚肉鮮嫩多汁,同酸菜既酸甜交融,爽口衝擊味蕾🤪🤪當然第一道菜既鐵板燒蟶子皇都係超迷人,蟶子皇係鐵板上烹飪,口感嫩滑,鮮美十足,好彈牙煙韌,真係超級新鮮呀🤩🤩

2024-03-18 27 views
食材高級新鮮,食客亦可即場欣賞師傅嘅烹飪功架👏🏻👏🏻裝修方面,餐廳以簡潔時尚嘅風格再配搭柔和嘅燈光,坐位寬敞舒適,亦採用開放式吧位設計,可以近距離目睹師傅係鐵板上製作每一道美食,猶豫睇一場精彩嘅表演🫶🏻原隻活西澳龍蝦肉質爽口彈牙,鮮味十足,再配上香草旦黃醬的醬汁,非常好食🤤季節先付嘅鍇花穗即係魚子醬海膽,呢個上菜時候會先點火,派頭十足🤟🏻香濃嘅魚子醬再配上入口即溶嘅海膽,絕對滋味特上刺身盛有牡丹蝦、赤貝、14日熟成大toro同埋太刀魚,一碟幾種刺身,非常吸引🤩全部都好新鮮,軟腍甘香。匈牙利鵝肝漢堡,鵝肝好香,鵝肝煎至微焦,入口即溶,味道濃郁,令整體口感昇華,太邪惡了😈😈今次叫嘅set 先係$2988,其實仲有好多樣野食,但以上呢幾款我都想隆重推介,真係好扺食😚
食材高級新鮮,食客亦可即場欣賞師傅嘅烹飪功架👏🏻👏🏻

2024-03-18 16 views
同家姐shopping完🛍️我哋決定去咗一間熱門嘅日本菜食。睇住佢哋嘅menu ,我哋就知道今晚一定食到嘢好好味🍽️佢哋嘅三龍出海。啊,真係叫人好正~西班牙紅蝦同瀨尿蝦新鮮至爆‼️瀨尿蝦,彩色斑斕,烹調嘅方法好得意,鮮味爆發。而西班牙紅蝦又鮮又大隻,質感好彈牙!一咬落去,鮮味四溢🦐北海道喜知次魚配白蘿蔔同西洋菜都好得意😎魚肉鮮嫩多汁,配上清脆嘅白蘿蔔同香氣濃郁嘅西洋菜,味道真係好調和🥕我最鍾意係佢哋嘅季節料理一品- 橙醋酸汁雲子。這個真係令我驚喜!雲子滑嫩,搭配橙醋酸汁🍊酸酸甜甜,令人胃口大開!每一口都帶嚟嘅清新感,真係好開胃!總括黎講,呢間日本菜真係值得一試!食材新鮮,烹飪手法一流,味道絕對唔會令你失望!😍

今日係me time,要自己食!呢度有高級嘅一人前鐵板燒,廚師發辦嘅形式,非常有新意,每一道菜上之前都超級期待!好特別有呢個鐵板燒北海道喜知次魚,呢種魚肉鮮嫩多汁,入口即化,廚師們巧妙地搭配佐白蘿蔔同西洋菜,令到既保持魚本身既鮮美,又增添佐額外既香氣同口感,味道鮮香!而另一樣好特別既就係鐵板燒日本關東遼參,呈現住濃郁既日本風情,其獨特既口感膽細膩既肉質令人難以抗拒,咬落去完全感受到鮮美既滋味同埋日本關東遼參爽嫩嘅口感!而仲有一樣都好難忘既係三龍出海,係鐵板燒龍蝦,西班牙紅蝦同瀨尿蝦,完全選用左新鮮既材料,鐵板燒獨特既烹飪方式就既可以保持到原汁原味,同時亦增添了獨特惹味既風味,西班牙紅蝦勁鮮甜,瀨尿蝦亦食到好有韌勁,絕對係美食盛宴!

尖沙咀山林道有間夜。鐵板燒,主打廚師料理,獲得好多好評✨今次就去左食佢地嘅超神 創意廚師料理 一人前,果然冇令我失望🤩環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐ ⭐(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)最令我深刻的食物有幾款:✨季節料理一品✨橙醋酸汁雲子橙醋酸汁雲子令人非常開胃,酸酸的醬汁味道配合得好好👍🏻日本✨熟成刺身盛✨當中會有牡丹蝦、赤貝、熟成大toro、太刀魚,刺身非常新鮮,熟成大toro口感最滿足,非常之厚身肥美。牡丹蝦都好彈牙爽口。✨三龍出海✨即指龍蝦、西班牙紅蝦、瀨尿蝦,三龍非常之高質,特別是龍蝦,肉多又鮮甜,超高質。

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐ ⭐(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
最令我深刻的食物有幾款:
✨季節料理一品✨橙醋酸汁雲子
橙醋酸汁雲子令人非常開胃,酸酸的醬汁味道配合得好好👍🏻
日本✨熟成刺身盛✨
✨三龍出海✨
今日同男朋友拍拖5週年,佢訂左過來呢間餐廳慶祝週年紀念日,到店嘅時候一眼就覺得呢個地方有種放鬆、悠閒的氛圍,而且餐廳嘅裝潢同氣氛都好正💓💓這一間無疑是我最喜愛的日本餐廳,菜單中嘅所有菜式都好優秀、令人垂涎三尺,推薦我覺得特別嘅菜品先,1.日本關東遼参—鮮味濃郁,而且肉厚肥美2.西班牙紅蝦—超級大隻嘅紅蝦,蝦肉爽口鮮甜3.瀨尿蝦—微微煎焦,嫩嫩嘅肉質依然爽脆鮮美,蝦肉裏仲包裹着蝦膏❤️‍🔥加了少量嘅檸檬汁,增加左風味💞4.熟成刺身盛分別有—牡丹蝦~赤貝~14日熟成大拖羅~太刀魚,每樣都食得出食材用料好新鮮,所以肉質先咁鮮甜嫩滑爽口,味道濃厚💟我男朋友好嘴刁,大家都係第一次係呢到食,但呢間佢食得好滋味愉快,讚不絕口,佢話好味到已經唔識形容,佢話一定會成日嚟食,絕對係會思思念念嘅味道👅

1.日本關東遼参—鮮味濃郁,而且肉厚肥美

2.西班牙紅蝦—超級大隻嘅紅蝦,蝦肉爽口鮮甜

2024-03-14 14 views
最近識咗一位新朋友😎同佢傾計既話題之中,想食好d好食既,可以傾計又可以打卡,咁我就幫佢搵到呢度😏全部都好有豪華感同高級感,入面好有feel,初步睇就無介紹錯,呢度既料理大部份都好吸引又想試,現在就係食創意廚師料理既一人前😉全部都好有心思😍😗廚師發辦鐵板一道(蟶子皇)😗😋其實好想講,呢度既料理係睇得又食得,就咁睇個盤都好靚,呢條蟶子皇好大條,入面肉質好靚,好新鮮😗極上和牛炒飯還有龍蝦湯😗😋想講埋和牛炒飯勁好食,佢既溫度做得剛好,和牛味勁香,呢種味道係出面好難食到,係炒得好香,一啖炒飯再加和牛,好食到飛起,仲有龍蝦湯,做得又係剛剛好,只係有龍蝦既味,愈飲愈愛😗藍莓慕絲配日本士多啤梨😗呢一盤都算係甜品來,好精緻好靚,唔單止靚,仲係好好食,日本士多啤梨好食到不得了,藍莓又係好甜😋😗宮崎和牛肉眼的關西風壽喜燒,日本野菜盛合😗呢份日式料理都好好食,一盤接一盤,愈食愈有驚喜,佢既牛肉好嫩滑,仲有溫泉蛋,溫泉蛋好滑溜,疏菜都好有味道,係得既😋
😗廚師發辦鐵板一道(蟶子皇)😗
😗極上和牛炒飯還有龍蝦湯😗
😗藍莓慕絲配日本士多啤梨😗
😗宮崎和牛肉眼的關西風壽喜燒,日本野菜盛合😗
2024-03-14 12 views
🌚呢排心情唔係咁好,太多事煩又好多事做,做極都未完,心想要對自己好,唯一只想能滿足自己個胃,只想好好咁吃一餐,就是這樣,心血來潮想食外國餐,外國得黎又想食海鮮,一見到呢間就覺得擇岩,黎到夜鐵板燒,位置好方便就係尖沙咀,好幾種餐選擇,其中一個餐好吸引,超神創意廚師料理,其中一款係叫三龍出海,一盤上面有三種唔同既蝦,有龍蝦,龍蝦好鮮味,跟住有西班牙紅蝦,都好好食,食完龍蝦再食紅蝦,有一個對比性,質感好軟,仲有瀨尿蝦,好大隻好鮮既蝦味,都唔差,不過我個人認為龍蝦做得出色!!!呢個鐵板酸菜本地東星斑,望上去已經好吸引我眼球,佢既湯汁調味裝到滿一滿,仲浸著東星斑,令到東星斑吸晒佢整既湯汁,而且之前仲有用鐵板再整,更有一份香口既味道!!今餐好豐富,野菜炒都好好食,食到好飽,呢款野菜炒好有營養,清清地仲有獲氣,份量適中,除左有本身菜既鮮味之外,仲有一份香既調味,佢既味道同技術就好似去了五星級酒樓質素,做得好有經驗既拿手小菜!!環境氣氛🌸🌸🌸🌸🌸廚師經驗🌸🌸🌸🌸🌸店員服務🌸🌸🌸🌸🌸

環境氣氛🌸🌸🌸🌸🌸
廚師經驗🌸🌸🌸🌸🌸