從未有一間餐廳可以樣樣都掂,今次終於揾到呢間位於觀塘APM嘅台灣餐廳 - 四湯八麵,有機會享受到佢哋嘅晚餐美食。🔔🤝🤝🤝私房烤雞扒飯🤝🤝🤝首先試嘅係私房烤雞扒飯。火候控制得剛剛好,雞扒香噴噴,充滿濃厚嘅炭燒味。🔥非常下飯, 簡直係! 入口既剎那就感到驚喜萬分,覺得自己似乎飛到咗台灣!真材實料🙌🏼。再配上獨特秘製醬汁,喺口感同味道上面都添咗分。夠味夾滑,絕對值得推薦!😻😻😽😽😽阿嫲• 紅燒肉便當😽😽😽跟住就係阿嫲嘅紅燒肉便當。每一塊肉都食落去都好滋味,好似返到阿嫲嘅廚房!跟住一啖飯,感覺到滿嘴都係濃厚嘅家鄉味,食落有厚實嘅口感,飽足感十足! 肥瘦適中,入口即溶,超過癮。🥘🥘😻😻😻麻油菠菜😻😻最後就係麻油菠菜。初看之下真係好普通,但實際食落,才明白嗰把火候控制得恰到好處。啲菠菜炮製得極度精緻,每一口都飽滿麻油香味,再配合菠菜嘅爽口,實在係最啱話嘅鮮味重口!✨✨ 總之,四湯八麵喺便當飯同菜式上面絕對做足功夫!👏🏼👏🏼 四湯八麵無論係環境抑或食物嘅味道都絕對推介,喺觀塘APM咁繁華都能找到呢間""山中藏珍"",實在難得。去到最後,我就只係會諗住
🤝🤝🤝私房烤雞扒飯🤝🤝🤝
😽😽😽阿嫲• 紅燒肉便當😽😽😽