一入到去就已經有台灣嘅感覺,加上畫上台灣著名景點的油畫壁畫,又靚又有特色!因為去嘅時候仲係聖誕週,所以午巿套餐都會免費配上聖誕特飲,薑餅人樽勁得意,仲可以攞返屋企循環再用!午市套餐都幾抵食,所以吸引咗好多觀塘返工嘅人過嚟食,一點左右已經接近滿座!⭐️ 台灣牛肉湯麵 $66牛肉好容易咬開,但係又唔會好淋,而且用咗牛展部份,可以同時間食到筋同肉!不過湯底就清淡咗少少,鍾意紅燒嘅味道。⭐️逢甲鹽酥雞肉燥飯 $62醃青瓜、菜莆、肉燥呢啲小菜好好送飯。鹽酥雞唔算有多肉汁,但係都唔會好乾,味道鹹香,不錯!⭐️炸物拼盤 (香腸、鹽酥、雞、丸子、蝦卷、返薯條)$58每款小食都有少少,可以試多幾款。番薯條會有啲話梅粉喺上面,甜甜地鹹鹹地~貢丸同花枝丸都特別爽口彈牙⭐️香草花生麵筋 $12

⭐️ 台灣牛肉湯麵 $66
台灣牛肉湯麵