如果喺尖沙咀提起海鮮火鍋,「伍佰海鮮火鍋」必定有一席位,伍佰係天文臺道開左新鋪,主打小菜,同屋企人一於去試吓😆「伍佰」由海鮮批發起家,海鮮質素一向有保證👍 第一道海鮮,即刻試吓佢哋既「豉汁蒸鱔」 ,二姑媽就最鍾意食鱔,佢食鱔有多年心得,佢大贊鱔肉新鮮彈牙,豉汁香濃,佢話最緊要配返碗白飯😆我哋仲嗌咗「蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌」,貝殼形態呈飽滿三角形,殼薄肉厚,店家預早拆成半殼,貼心又方便👍 貴妃蚌用咗經典嘅蒜蓉粉絲蒸煮,蒸嘅時間啱啱好,蚌肉唔會過老👍小菜方面我哋嗌咗「麻辣雞煲半隻」、「上湯時菜」,雖然雞煲係半隻,但係絕不欺場,依然係大大煲咁上,兩者都係係後廚即煮即上,上到枱仲係熱辣辣👍除咗小菜之外,我見到佢哋都依舊有火鍋套餐,小菜依家勁抵,見到係OpenRice 訂枱有68折,消費滿$1000 仲有一部車可以免費泊3個鐘🚗 啱晒揸車人士!
豉汁蒸鱔

蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌