Cambo ขุนทอง (The ONE)

【油尖旺區】【Cambo ขุนทอง】我同春哥喺尖沙咀搵嘢食,佢今次話想食啲具質素嘅外國菜,咁就嚟 The ONE 四樓試呢間叫「Cambo ขุนทอง」嘅泰國菜啦。我哋坐喺餐廳「外面」嘅位,即係近商場走廊嘅位置,好似置身泰國嘅露天茶座咁,幾有趣,當然呢度就有冷氣㗎啦,哈哈。我哋先試「泰式青咖哩軟殼蟹鍋(配法包)」,佢個泰式青咖哩好正,濃味而又唔會得鋪死辣。軟殼蟹炸得香脆又好肉,加埋馬鈴薯一流呀。跟住試「串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯」,幾串串燒各有特色,唔錯,而個泰式炒飯個味都幾特別,我哋都幾中意。咁樣當然唔夠喉,試埋「大蝦菠蘿焗飯」,真係成隻菠蘿好鬼大個咁裝啲炒飯,仲有菠蘿喺炒飯入面,而大蝦有三隻,都好味。嘢飲方面,春哥飲「咸檸七喜」,我飲「龍眼冰」,兩者都係各有特色嘅解渴良品。總括而言,呢間真係冇揀錯,係幾有質素嘅。。。(地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403號舖)@cambo.theone#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #d

@cambo.theone

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #instagram #xiaohongshu #dianping #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #Camboขุนทอง #Cambo #ขุนทอง #泰式青咖哩軟殼蟹鍋配法包 #串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯 #大蝦菠蘿焗飯 #咸檸七喜 #龍眼冰 #1am1362 #1ambackup

2024-04-17