🌖逮丸芋頭2號 $45招牌逮丸芋頭由大甲手工芋泥及初鹿牧場鮮乳🥛組合而成,可選1、2、3號,分別為黑珍珠、芋圓同白珍珠。芋泥份量足,目測👀有五份二杯咁多,夠曬飽肚,質感濕潤幼滑,另外有少少芋頭粒增加口感👍🏻;芋圓細粒偏軟,稍欠𡁻頭。🌖金煌楊枝甘露 $42楊枝甘露有勁多果肉,包括柚子肉、西柚肉同芒果肉🥭,超colourful 勁吸晴。咁足料味道自然唔會差,甜中帶酸,加埋西柚獨有嘅甘澀味非常醒胃;面層芝士🧀奶蓋帶有淡淡鹹香,中和甜膩嘅感覺。🌖紫菜肉鬆小方 $38本身想買芋泥肉鬆盒子,但可惜太晏賣曬,最後買左呢個紫菜肉鬆小方,原本以為係吐司,食落先發現佢係蛋糕!蛋糕🍰本體鬆軟綿密又濕潤,而且兩層之間仲塗有蛋黃醬;一盒4️⃣件,味道偏甜,適合配濃茶咖啡作下午茶🫖。

逮丸芋頭2號

🌖逮丸芋頭2號 $45