工廈隱世美食多!妹豬仔就同朋友嚟到呢間位於牛頭角工廈嘅隱世扒房食晚餐🍴。.呢度裝潢別有心思❤️,結合咗老香港同現代嘅設計😉,例如有:發光嘅舊式水壺、以香港風味插畫嘅碟子嚟佈置嘅牆、具香港特色嘅小擺設。同時間又會掛咗好多星星燈飾🌟,營造出浪漫嘅感覺💖。.🔸 (HK$318)係一道特別嘅菜式。有黑松露外皮嘅吉列牛,真係好少見㗎😆~食落仲超有驚喜😍!雖然影咗一陣相,但個外皮依然香脆,黑松露味比想像中香濃,而牛柳肉質十分嫩滑🤤。.🔸 (HK$138)係餐廳嘅沙律款式之一🥗。最底層係亞拉斯加蟹肉,味道鮮甜。上一層有蕃茄粒,再上一層係牛油果🥑,同樣好新鮮,最頂層就放上蕃茄🍅、沙律菜、黑魚子醬。呢個沙律以小塔嘅形式呈現,賣相唔錯,食落口感層次豐富😋~.🔸 (HK$118)平時都會點意粉/長通粉,不過呢次試下意大利餛飩😆。整體份量算多,每粒都沾上咗黑松露忌廉汁,但食落唔會太膩👍🏻,味道不過不失。.🔸 (HK$48,跟餐半價HK$24)係由紅桑子、士多啤梨🍓、蔓越莓調製而成嘅特飲。由於揀咗熱飲,特飲以透明茶壺端上,血紅嘅顏色十分搶眼。飲落莓味香濃,甜度適中😉。.🔸 (HK$48,跟餐半價HK$24)係由橙
以香港風味插畫嘅碟子嚟佈置嘅牆、
具香港特色嘅小擺設。
同時間又會掛咗好多星星燈飾🌟,營造出浪漫嘅感覺💖。

🔸[黑松露吉列牛柳🥩] (HK$318)
黑松露吉列牛柳

🔸[亞拉斯加蟹肉牛油梨塔] (HK$138)
亞拉斯加蟹肉牛油梨塔

🔸[菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁] (HK$118)
菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁

🔸[血瑪莉🩸 ] (HK$48,跟餐半價HK$24)
血瑪莉

🔸[美人魚🧜‍♀️] (HK$48,跟餐半價HK$24)
係由橙汁、芒果汁🥭、七喜調製而成嘅特飲。特飲非常大杯,驟眼睇就好似一個水晶球咁🔮,十分夢幻~特飲上面仲有士多啤梨🍓、藍莓,而飲落味就酸酸甜甜。
美人魚

💡妹豬仔話你知~如果覺得只叫一個Pasta或Main比較單調嘅話,可以好似妹豬仔同朋友咁加錢升級做套餐💁🏻‍♀️。
我哋呢款套餐需加HK$98,包括:凱撒沙律、餐前麵包、
凱撒沙律、餐前麵包
是日餐湯、
南瓜湯
廚師精選甜品、茶/咖啡😉。
廚師精選甜品
另一款套餐就需加HK$48,但只包括:是日餐湯、茶/咖啡😝。另外仲可以半價升級套餐嘅飲品/甜品
✨妹豬仔👧🏻💬: 整體嚟講,除咗食物高質之外,環境氣氛唔錯🤗,亦玩味十足,非常適合拍拖撐枱腳、朋友聚會~另外,建議升級$98套餐,因為餐前麵包鬆軟,仲配松露牛油🧈,十分特別!
黑松露吉列牛柳
亞拉斯加蟹肉牛油梨塔