今次同大家來到尖沙咀山林道⛰️超級出名嘅元祖級韓式炸雞店🌟이가🇰🇷李家 🌟呢間炸雞出名到各大平台都好多好評今次終於約埋朋友一齊來試🤩試完就明白😂果然咁多好評係有原因提提大家唔好去錯隔離間刀削麵店🤣🍜因為招牌都係有李家嘅標誌然後我同朋友好白痴咁排左𝟏𝟓分鐘😁諗緊點解餐牌無炸雞嘅 之後先發現原來我地去錯左!!重點係有炸雞個間李家係完全唔洗排隊🙃🙃我地下午去 所以係午餐𝐦𝐞𝐧𝐮 炸雞會比夜市平𝐝同可以叫半份 我地叫左:❶ 허니갈릭 치킨🍯蜂蜜蒜蓉炸雞🍗(半隻;有骨)🥘 💰𝟏𝟎𝟒其實我本身麻麻地炸雞 因為食親個啲唔係啲汁太濃味 就係啲肉有啲嚡😂但李家真係好出名 所以一於嚟試下!而我食炸雞一定要叫有骨😌🍗因為通常連骨嘅肉都比較肥同嫩滑😝佢地嘅炸雞平均佈滿蜂蜜蒜蓉醬🍯🧄醬汁調較得好惹味 輕微帶辣🌶️😍值得一讚嘅係即使佈滿醬汁 炸雞仍然非常酥脆而且肉質嫩滑 每件都有肉汁 一點都不柴😋不過如果𝟑個人𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞會更好 因為食到最後係會有少少膩🤣❷ 짜장면🍜炸醬麵 💰𝟔𝟑我對炸醬麵又係有負面印象😂因為我之前食過一次 好難食😀😀但李家嘅版本又令我對炸醬麵改觀😂麵質非常彈牙 炸醬好惹味 唔會太鹹👍🏻入面有豬肉粒同
今次同大家來到尖沙咀山林道⛰️
超級出名嘅元祖級韓式炸雞店🌟이가🇰🇷李家 🌟
呢間炸雞出名到各大平台都好多好評
今次終於約埋朋友一齊來試🤩
試完就明白😂果然咁多好評係有原因

提提大家唔好去錯隔離間刀削麵店🤣🍜
因為招牌都係有李家嘅標誌
然後我同朋友好白痴咁排左𝟏𝟓分鐘😁
諗緊點解餐牌無炸雞嘅 之後先發現原來我地去錯左!!
重點係有炸雞個間李家係完全唔洗排隊🙃🙃

我地下午去 所以係午餐𝐦𝐞𝐧𝐮
炸雞會比夜市平𝐝同可以叫半份 我地叫左:

❶ 허니갈릭 치킨🍯蜂蜜蒜蓉炸雞🍗
(半隻;有骨)🥘 💰𝟏𝟎𝟒
其實我本身麻麻地炸雞 因為食親個啲
唔係啲汁太濃味 就係啲肉有啲嚡😂
但李家真係好出名 所以一於嚟試下!
而我食炸雞一定要叫有骨😌🍗

我對炸醬麵又係有負面印象😂
因為我之前食過一次 好難食😀😀
但李家嘅版本又令我對炸醬麵改觀😂
麵質非常彈牙 炸醬好惹味 唔會太鹹👍🏻
入面有豬肉粒同蔬菜粒🥒成個配搭好好食!
推薦大家試下~~

Btw我地自費架 不是試食😅

味道😋:𝟓/𝟓
環境🌄:𝟑/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)
回頭率🔙🥳:𝟓/𝟓

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼