【☀️🌕日月堂|💛假如我在台灣✈️】幾年無去過台灣了,有時都會掛住台灣嘅蛋餅、牛肉麵等美食,朋友推介地道台式餐廳俾我,喺觀塘興業街,上樓唔使排長龍,啱晒我!食咗咩?🛵紅燒半筋半肉冬粉牛筋好軟,牛肉亦炆得好腍,而且幾入味,冬粉透明煙韌,吸晒湯和牛嘅香味,易入口越食越想食。..🛵牛三寶刀削麵牛筋、牛腱及牛肋條,牛嘅不同部位有不同嘅口感與味道,湯底藥材味唔濃,加上蔥花芫茜,配上刀削麵都係我鍾意嘅。..🛵酥炸魷魚正宗台式酥炸口味,炸漿唔多而且魷魚食落口感爽口彈牙。好食程度下次都會再點多次。..🛵起司肉鬆蛋捲餅台式食物我真係最鍾意蛋捲餅,一定一定要有肉鬆,咬入口有層次,味道又會較特別,起司係台式對芝士嘅叫法,香港人嘅我目擊蛋捲「起晒絲」嘅狀態,份外開心😃。..🛵黑糖珍珠奶茶、蜂蜜紅茶珍珠台式飲品唔會失望黑糖珍珠夠甜味,奶茶味都幾香,蜂蜜紅茶無澀味,加咗珍珠整體台灣感覺返晒嚟。🏫日月堂📍觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室#觀塘美食 #日月堂 #台灣美食 #酥炸魷魚 #蛋捲餅 #好食
【☀️🌕日月堂|💛假如我在台灣✈️】

食咗咩?
🛵紅燒半筋半肉冬粉

🛵牛三寶刀削麵

🛵酥炸魷魚
酥炸魷魚

🛵起司肉鬆蛋捲餅

🛵黑糖珍珠奶茶、蜂蜜紅茶珍珠

🏫日月堂
📍觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室

紅燒半筋半肉冬粉
2023-11-24
$150 (Tea)
酥炸魷魚
紅燒半筋半肉冬粉