最近突然好想飲茶 就諗起之前同屋企人去過嘅張公館 落地玻璃窗邊位可以望到大大個海景 坐得好舒服 景色一流 而且店員服務態度超好🤍 茶有好多唔同嘅選擇 我揀咗菊普🥰好好飲🫖 呢度嘅點心非常出色 而且甜品都好好食!!而家登記做左會員之後 除咗可以用會員價優惠之外 全單仲有九五折😆✻翡翠明珠球 HKD40/2賣相好可愛嘅點心💚 賣相有少少似蜜瓜仔🤣上面仲有啲蟹子!其實係竹笙皮包住新鮮蝦肉同埋菜苗 有啲似平時出邊食嘅菜苗餃但係更加好食!🤤✻櫻花蝦蘿蔔糕 HKD98呢個係我每次黎都會點嘅😛 蘿蔔糕煎得好香口 外面脆脆地咁加埋櫻花蝦好正~~🌸🦐✻脆脆笑哈哈 HKD68個名好有創意😎 其實係用腸粉包裹住炸蝦卷 外面好嫩滑 入面香脆又彈牙 口感非常豐富 又係好好食😋😋💖✻濃雞湯浸春筍絲 會員價 HKD 98見有會員價優惠所以叫嚟試吓😚 賣相有啲似一碗麵🤣 春筍絲口感爽脆配上香濃雞湯好特別~ 而且個湯好好味 忍唔住飲晒😋✻小籠包 HKD48皮薄餡靚嘅小籠包🤍 一咬開好多鮮甜嘅肉汁好正!而且一個點心籠仔放一粒小籠包 賣相好可愛😆✻墨斗卵粿 會員價 HKD138同樣因為見到有會員價所以叫嚟試吓~ 煎到微微金

✻翡翠明珠球 HKD40/2

濃雞湯浸春筍絲

✻小籠包 HKD48
小籠包

✻墨斗卵粿 會員價 HKD138
同樣因為見到有會員價所以叫嚟試吓~ 煎到微微金黃色 外面脆脆地咁幾好食~ 入面口感煙韌好特別!味道似墨魚餅 配埋辣椒醬汁非常惹味🌶️ 另外仲有蕃茄伴碟🍅
墨斗卵粿

✻桂花五色糕 HKD58
好花心思嘅一道甜品~而且賣相都好靚🌈五層分别有桂花 蜜瓜 士多啤梨 芒果 同埋椰子 夾埋一齊估唔到口感會咁match 同平時食開就咁普通桂花糕好唔同!呢度嘅桂花五色糕顏色靚而且更好食~~💕

✻生磨蛋白杏仁茶 HKD48
首先個碗仔已經好靚💚 杏仁茶非常香滑~~ 最特別嘅係最底層係完整一層燉蛋白😳😳 所以職員都好貼心咁提醒我哋: 食嘅時候唔好搞爛 咁就可以同時食到杏仁茶同埋一大啖嘅燉蛋白 大滿足🤍🤍🤍yummm (˶ˊᵕˋ˵)
生磨蛋白杏仁茶

翡翠明珠球