係尖沙咀A出口無几遠嘅新港中心3樓,不算難穩,不過我今次真係失算,應該錯開飯食時間來的,因為呢度經常排長龍嘅,小籠包很正,難怪鼎泰豐可以從台灣開到香港地,小籠包裡面汁水很豐沛,很鮮甜,包皮很Q彈,食嘅時候小心裡面嘅汁好燙。紅油抄手竟然出乎意料嘅好食,一上菜時嚇咗跳,紅紅的一碗該多辣,最後發覺真係無幾辣,小小辣,仲有DD甜味,好特別,一口氣食咗好幾個才停口試其他嘢。排骨炒飯都唔錯,啱開始仲係度懷疑排骨要怎麼炒飯先好食咧?最後發覺係蛋炒飯來加,上面加咗一層嘅排骨,排骨係無骨頭嘅,好似豬排咁,炒飯粒粒分明,金黃色嘅一大碟,兩個人都食唔曬吖!簡直抵食喇!
小籠包
紅油抄手
2016-01-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
小籠包
紅油抄手