2020-06-29 3702 views
食唔到Hotel Icon榴槤下午茶,見到都會海逸有就試下,上網eshop預付有7折,折左$250一個人,但都唔值😐睇個靚景補償番一開始當然係試左主角榴槤甜品先榴槤蛋糕👌🏻最多人排隊拎,排第4都好彩分到一件,因為前面個大叔一切就切左大半個蛋糕🙊表面榴槤肉嘅味唔太濃,反而忌廉嘅斑蘭味重,蛋糕都鬆軟,整體不過不失,留意refill幾次,後面雪櫃無就唔會再出榴槤酥😁我覺得係相對好食,酥皮保持到脆身,上面榴槤蓉都好重手,味道夠濃,有encore.榴槤芝士撻👌🏻曲奇餅邊一定無死,入面係流心榴槤餡都可以.榴槤流心布甸 / 榴槤天便蛋糕😥兩款都係完全食唔出榴槤味,得個甜字.榴槤班戟😋即叫即整,可以自己揀加咩餡料,啖啖榴槤蓉,味道夠濃郁.梳乎厘🤯話係招牌,但完全唔達標,額外加嘅榴槤汁都好麻麻,又係得個甜字.其餘熟食甜品一般,除左個有幾款比較好🍗泰式烤雞,雞肉嫩滑,仲配埋泰式醬汁🍤天婦羅新鮮,粉漿夠薄,食多幾件都得🍦Häagen-Dazs雪糕,有新味哈密瓜🍈

一開始當然係試左主角榴槤甜品
立體榴槤蛋糕

榴槤蛋糕👌🏻
榴槤甜品
榴槤酥😁
榴槤芝士撻👌🏻
曲奇餅邊一定無死,入面係流心榴槤餡都可以
榴槤流心布甸 / 榴槤天便蛋糕😥
兩款都係完全食唔出榴槤味,得個甜字
榴槤班戟😋
即叫即整,可以自己揀加咩餡料,啖啖榴槤蓉,味道夠濃郁
梳乎厘🤯
其餘熟食甜品一般,除左個有幾款比較好
🍗泰式烤雞,雞肉嫩滑,仲配埋泰式醬汁
🍤天婦羅新鮮,粉漿夠薄,食多幾件都得
🍦Häagen-Dazs雪糕,有新味哈密瓜🍈

2020-06-28
$250 (Tea)