2015-12-08 1351 views
在一個風和日麗的萬勝節中午,慢步於蘇豪東,發現新開了一間充滿農場FELL、又以趣緻特別的豬豬為裝飾的餐廳,感覺環境不錯,便走進去食個BRUNCH。揀選了門口的開揚位置,可親親陽光氣息。店員親切有禮地介紹了餐廳的招牌菜 - 招牌德國咸豬手及The Salted Pig Lager Draft,另加西班牙海鮮飯及一杯Lemonade。招牌德國咸豬手的確唔錯,皮脆肉嫩,配上啤酒 並配有焗薯、焗紅蘿蔔、酸菜,份量不少,其實覺得配菜比豬手更好味 。二人食唔哂,打包豬手第二日食,仍然好味!西班牙海鮮飯就麻麻地,雖然份量不少,但味道不突出,飯太濕,好似只是把海鮮放到泡飯上。兩個人,兩碟+兩杯 = $700,覺得不太值 ,相信這個價錢的午餐可以有好D的選擇。

招牌德國咸豬手的確唔錯,皮脆肉嫩,配上啤酒
。二人食唔哂,打包豬手第二日食,仍然好味!

兩個人,兩碟+兩杯 = $700,覺得不太值
,相信這個價錢的午餐可以有好D的選擇。
招牌德國咸豬手
西班牙海鮮飯
2015-10-31
$350 (Lunch)
招牌德國咸豬手