2024-01-20 562 views
🍜攞住碗一蘭拉麵,單係睇個色澤已經流晒口水。湯頭香郁,飲一啖,順滑得滯,又唔覺得太肥膩。叉燒夠曬味,肉質腍滑,啖啖肉嘅感覺叫人忍唔住連啖帶骨都想吞。拉麵嘅彈牙度,啱啱好,咬落去Q彈得嚟又唔會太硬,食落去真係過癮!🥚糖心蛋嗰啲流心效果太正,黃金色澤勁吸引,蛋味又香,搭配拉麵就係完美match。至於抹茶布甸,呢個確係清新閉幕,入口即化嘅口感,抹茶味濃得嚟又唔膩口,令人食完之後回味無窮。啲食物好味到諗住下次仲要點埋湯頭同埋加餸。店內環境靜態,令人坐低就可以全心投入到食物世界入面,感受呢度嘅食物魅力。單人位嘅設計都幾得意,滿足咗想一個人靜靜地食嘢嘅心情。總之,呢次食感驚喜,下次還會再嚟。🍵🥢