周末早上懶洋洋的,當我同朋友行到這間藏身於街角的店,真心有種「遇見寶藏」的感覺。🤩一入去,就被那份溫暖的裝潢吸引,彷彿進入了個小小的世外桃源。我哋決定坐喺室內,因為外面陰陰地,怕佢一會兒落雨。朋友推介必試佢哋嘅紫薯latte。杯咖啡送上嗰刻,真係被美到——頂上的拉花同現灑嘅紫薯粉,係社交媒體滿分無疑啦!咖啡口味得嚟唔係太重,紫薯的香甜恰到好處,一啖飲落去真係紓壓到。😍而我哋另一個驚喜,就係這份看似普通嘅芝士鮮茄焗意粉。大塊豬扒賣相吸引,芝士就不用多講,經典組合嘛!但意粉...哇,夠彈夠爽,好似係特別為我哋而煮咁,香草(或者係薄荷?)嘅加入,令到呢碟平常嘅意粉都變成了一道驚喜滿滿嘅菜式。雙手推薦啊!😋整體來講,這趟「味蕾上的異國旅行」真係值得,不單只是食物,連店內氛圍同服務都係頂級,絕對係個好地方放鬆心情,享受悠閒時光。朋友下次再約,我肯定即刻話YES!🫶🏻