2023-07-21 143 views
TGIF #豆乳狂人萬歲tea既下午茶之選🌟1️⃣黃金脆脆豆乳茶佢材料相當豐富 記唔哂要睇番餐牌🤣有豆乳+烏龍茶+珍珠+西米+芝士奶蓋+黃豆粉+小丸子🍡+鹹蛋黃脆脆佢既設計 好簡約 十分吸晴🤩透明既易拉罐唔怕運送過程倒瀉烏龍茶撞落豆乳呢個配搭比起我飲開既鮮芋泥豆乳會澀身少少 但有好出茶味😋 而我本身鍾情於豆乳狂人係因為佢唔會好甜 飲得出係純豆乳而唔係飲糖漿 比較天然✅所以就算加入左宇宙最邪惡嘅芝士奶蓋 有埋烏龍茶加持 都唔會好肥膩 而且奶蓋唔算咸 可接受🌟而佢既小丸子係好Q彈同煙靭 都幾趙口👅👅 仲可以有奶蓋同脆脆醮脆脆質感似Cereal 一解奶蓋肥膩 balance✅不過成個package食完會好full 🤭🤭好彩lunch食少左2️⃣如果留意開我IG咸豐年前已經係樂富飲過佢既鮮芋泥豆乳 今次再Encore😋😋😋我都係好鍾意佢扁身既樽身設計就快變膠樽控😂😂😂呢款豆乳比起第一款會相對容易接受口感無咁複雜同無咁澀身my favourite in always😋😋#下午茶#萬歲#office#ig#foodie#hkfoodie#instafood#instadaily#foodporn#food
TGIF #豆乳狂人

我都係好鍾意佢扁身既樽身設計
就快變膠樽控😂😂😂

呢款豆乳比起第一款會相對容易接受口感無咁複雜同無咁澀身
my favourite in always😋😋

#下午茶#萬歲#office#ig#foodie#hkfoodie#instafood#instadaily#foodporn#foodphotography#drinks#soya#soyamilk#dessert#afternoontea#tw#lf
黃金脆脆豆乳茶
鮮芋泥豆乳