2021-12-10 1751 views
疫情以嚟都無見過呢 2 個朋友,差不多 2 年無見揾個坐得舒服嘅地方傾吓計。為咗就放工無咁準時嘅朋友就揀近佢返工嘅地點,點知佢最早到 🤣🤣印尼炸粟米餅,如果屋企有印尼姐姐就可能成日會食到,無嘅就要出嚟食啦,當然自家制一定平好多 🤣🤣🤣 呢度嘅味道都唔差。咖哩黑毛豬好味唔辣,最正係跟一份咖哩菜,即刻覺得好抵。串燒雞同豬正常,但個沙爹汁好好味,夠杰身,其實我覺得啲串燒係配角,個汁先係主角 😋😋我叫咗個熱水果茶,唔同台式有橙汁菜,佢呢隻係濃濃嘅紅茶加蘋果粒,茶味夠濃澀,好彩啲蘋果平衡返個味,比較普通。我哋坐個位置上棧燈壞咗,餐廳就唔肯幫我哋換檯,除咗暗咗啲,位置也算坐得舒服。

粟米餅
蝦醬通菜