2018-06-05 2364 views
今晚同家姐行街,行完街,又到食晚飯的時間,今晚家姐話想食日本嘢,行過金馬倫道,見到依間日式餐廳好光猛,就同家姐推門進內。餐廳比人舒服的感覺,點菜好先進,店員會比個ipad 客人點菜,所有菜式顯示在ipad 上,直接快捷。仲顯示埋總數幾錢。我和家姐點了三色丼和炸雞件。三色丼 好精緻,用咗三個碗仔載著,分別是海膽,吞拿魚肉和蟹肉,蟹膏。好邪惡。但抵受唔到誘惑。海膽好新鮮,份量都好多,放落口後,慢慢溶化, 好正吞拿魚好似個小山丘,份量唔少,但味道就相對較淡,同飯撈勻一齊食,都好滋味。望落蟹膏的顏色不是太吸引,但食落又好香蟹味。空口食有啲“漏”,除了蟹膏還有些蟹肉,這個都要和飯一起食,先感覺到無咁邪惡。雖然三個飯都細細碗,但食晒都好飽食咗個三色飯,叫咗個炸雞件做餸,日式炸雞同韓式炸雞大不同。這裡的炸雞有好多件,配了日式沙律醬沒有太厚粉漿,啖啖肉,好香口,沾了沙律醬就唔覺熱氣啦…哈哈最後叫了2杯可樂,配炸雞一流食完這餐飯好滿足,同平時食放題,啲質數好好多
餐廳比人舒服的感覺,

我和家姐點了三色丼和炸雞件。

三色丼

海膽好新鮮,份量都好多,放落口後,慢慢溶化, 好正

雖然三個飯都細細碗,但食晒都好飽

炸雞件

最後叫了2杯可樂,配炸雞一流
可樂

食完這餐飯好滿足,同平時食放題,啲質數好好多
Type of Meal
Dinner