🍽️哈豆 (觀塘)📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室1. 台灣牛肉湯麵🍜牛腱真係好軟淋,咬落去入口即化,好誇張。牛肉麵嘅質地有少少似粗身嘅上海麵,加埋佢哋熬製嘅牛肉湯底,真係絕配,老人家小朋友都好啱食。2. 逢甲鹹酥雞肉燥飯🐔鹹酥雞表面炸到金黃色好香脆,裏面嘅雞肉保存到好多肉汁,真係外脆內軟!加埋食台灣嘢必食嘅肉燥飯,真係好滿足。3. 胚芽豆漿🥛豆漿唔會太甜,加埋胚芽做底,有淡淡既胚芽而且飲落好有口感,超級推薦呢個豆漿。4. 團團牛奶花生🥜食台灣嘢又點可以唔叫芋圓呢!呢一款團團牛奶花生真係我至愛!紫薯同番薯芋圓,口感煙韌,而且味道好出,配埋我鍾意嘅牛奶花生做底,真係好圓滿。而且旁邊附上黑松露薯片,同朋友食完午餐,可以慢慢享受傾吓計,真係好寫意。💖P.S. 呢一間隱世工業大廈餐廳真係好值得推薦!環境超級有台灣氣息,果然係台灣人開嘅台式餐廳,特別有風味。員工都好殷勤,諗唔到食咩佢哋都會好識得推薦!而且餐廳裏邊仲有一隻店貓,見到佢真係好開心。呢間餐廳真係平靚正,一定會再返嚟食。
🍽️哈豆 (觀塘)
📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室

1. 台灣牛肉湯麵🍜

2. 逢甲鹹酥雞肉燥飯🐔

3. 胚芽豆漿🥛
胚芽豆漿(跟餐)

4. 團團牛奶花生🥜

逢甲鹹酥雞肉燥飯
胚芽豆漿(跟餐)