2008-08-04 12 views
經朋友既推介, 上星期四去左朗豪坊既monster 度食..我大約7.45分到逹..最後等左成2個小時先入到去, 因為真係想試下呢間吳彥袓有份投資既食店係如何!係出面等位個時都不時聽到有人大讚, 而且睇下個menu 其實又唔係貴..同埋佢既裝修都幾靚我地一入去就叫左杯巨峰提既野飲, 好特別..因為佢話有少少啫喱咁feel..開頭仲以為會好「結」,但原來唔係...所以好得意個感覺!之後我朋友就話一定要食凡立貝..因為好好肉地wor! 最後我地叫左凡立貝(佢舊飯係紅米加飯..都幾特別, 舊凡立貝真係好大隻) 甜蝦(呢個都係用紅米加飯!) 軟殼蟹手巻(無苦味) 花之戀(細細個但$35/2件..扺食), 甜蛋, 三文魚壽司都算新鮮, 仲有八間同埋油甘魚刺身都好新鮮(每款5片$35), 雜錦天符羅(有3隻蝦ga) !我地坐低左一陣就有個好似管家咁既人走埋黎介紹今日餐廳既特別食品, 佢既服務態度都幾好, 但因為我地諗住食刺身類,所以無叫到個d日式小食!但唔知係咪因為我地成九點幾先入去, 我地點d野食好好好快就全部送曬黎..張枱都唔夠放! 唔知係因為怕我地餓親..定佢地想準時收工呢最後埋單都係3百幾

最後埋單都係3百幾蚊, 但係食得好好好飽!
注意: 佢個度限時1.5小時!
大大粒凡立貝vs紅米飯
八間 & 油甘魚 刺身