2024-04-09 107 views
一家人聚餐想食下中菜, 就揀左係香港中心點既鼎泰豐啦. 環境幾舒服, 一家人坐圓台都幾闊落. 🐟醬汁黃花魚: 呢個睇落幾香口, 味道都唔錯🐔紹興酒醉雞: 醉雞照計黎講應該好正路, 調味都有酒味, 但肉質好奇怪 好鬆散, 好似完全唔新鮮咁. 🫛台式四季豆,四喜烤麩: 兩個菜式都唔錯, 調味夠. 🫓小籠包: 呢個招牌菜黎講都算表現正常, 皮既厚薄適中, 咬開有肉汁幾juicy,  但肉香味就無特別出. 🍖台式酸辣湯,油炸排骨: 正常表現, 就係個d食完一般既感覺, 你唔會話難食, 但都唔會令你想再食. 🍤雞絲蝦仁春卷: 呢個幾脆又無咩油, 入面既餡有唔同口感, 反而係咁多個菜式黎講幾特別. 總結🥢 環境舒服, 但食物味道平平, 如果普通一家人聚餐都可以試一兩次, 但再訪就未必了.

🐟醬汁黃花魚: 呢個睇落幾香口, 味道都唔錯

🫛台式四季豆,四喜烤麩: 兩個菜式都唔錯, 調味夠.

$150 (Lunch)