好耐無食泰菜啦,趁而家外賣自取有八折,係在家抗疫之餘嘆美食好時機!店員包裝外賣包裝得好好,用嘅外賣用具都係環保餐具,顏色優雅又環保。今晚叫咗好多嘢食。我最喜愛嘅泰式椰子雞湯,攞到返屋企仲熱辣辣,椰子味香濃,雞肉嫩滑,超正~有鑊氣嘅香蒜炒椰菜苗,棵棵椰菜苗都好惹味又新鮮爽口,蝦餅更加係估唔到外賣都咁好食,外脆裏面彈牙,非常濃厚嘅鮮蝦味,點一點酸甜醬更加美味!今晚主食係蟹肉炒飯,炒得好香好乾身,粒粒分明,加少少蟹籽望落更加吸引~馬沙文牛腱同班蘭魚露雞翼係今晚我晚餐嘅肉類之選,薯仔同軟淋嘅牛腱配花生味濃厚嘅咖喱好好撈飯,雞翼充滿泰式風情嘅斑蘭葉味,最後食埋香脆蝦片,唔油膩好香口,好滿足~

椰子雞湯

香蒜炒椰菜苗

蟹肉炒飯

馬沙文咖喱牛腱
香脆蝦餅
魚露雞翼

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner