是日同朋友黎到呢間瑰麗酒店內的平民西餐廳,必試幾樣signature,最期待既就係steak fries。我地order既時候要求七成熟,但上到黎明顯熟過龍,接近全熟程度,入面肉變曬啡色,牛味ok既,但係始終全熟左肉質就會鞋,有少少失望(佢提供既牛油醬係好食既)paella of fhe day(small)成餐飯最令我驚喜既菜式之一,就係呢道海鮮飯。是日海鮮飯材料包括蝦同蜆,飯乾濕程度剛剛好,海鮮既鮮味滲入曬飯度,鹹鮮味十足,再加上一球水牛芝士,增添奶香味,香菇都係一個增添風味既配菜,當即覺得嗌細份嗌少左,呢道菜我下次黎都會再encorechurros呢個西班牙油炸鬼真係無敵,我絕對要比佢十分滿分。新鮮炸起,外殼酥鬆,內裡綿軟,熱辣辣,當堂哇左出黎!朱古力醬五甜,好香濃可可味,五點都好食,點又係另一番風味parma ham flat bread巴馬火腿鹹香,餅底烤得夠香,平實中唔會有錯既美味fresh juice (orange, grapefruit,apple)唔會太甜,加左蘇打水,好freshflat white最後歎翻杯flat white,十分寫意成餐飯人均500,但絕對係
steak fries

churros
Churros

parma ham flat bread

巴馬火腿鹹香,餅底烤得夠香,平實中唔會有錯既美味

唔會太甜,加左蘇打水,好fresh
flat white

最後歎翻杯flat white,十分寫意

成餐飯人均500,但絕對係因為我同朋友二人眼闊肚窄,每人嗌左兩杯飲品,最後仲打包左半份flat bread。不久之後都會再黎試多次其它菜式,環境好,價錢實惠(對五星級酒店黎講),真係令人好滿足

Churros