2024-03-31 347 views
今日黎到九龍城唔係食泰國野❗️ 係食日本野🤤 .呢間餐廳有壽喜燒 爐端燒同埋廚師發辦 今次我地揀左爐端燒🪵 .-紫藤二人前-前菜先由田園沙律🥗同茶碗蒸作為開胃菜 沙律配上蒟蒻 清新爽口 茶碗蒸就正常發揮啦.季節刺身就有池魚同赤身講到明季節都唔差得去邊嘅,不過就未到非常出色,但算肉質實、有咬口感.🍣壽司二貫就有鰤魚同赤身壽司飯有用上糙米,飯內更夾有少量wasabi作為點綴,有啲失望嘅係同刺身都係用咗一樣的赤身,無驚喜.時令海鮮有鮑魚,口感上係煙靭,燒嘅時間啱啱好 唔會太過火喉令食物失去口感,份量岩岩好🤤.🍢燒物盛 - 雞翼 雞軟骨 青椒雞翼係juicy嘅,亦將雞皮燒到非常脆口而同時保持到雞翼嘅肉汁,雞軟骨、青椒正常發揮.🦞燒龍蝦伴有機白菌擺盤係非常精緻,保持咗龍蝦殼做擺盤,賣相加分📸只不過我個人就唔係好識欣賞個有機白菌,食落口有少少生嘅感覺,亦唔覺得同龍蝦有好夾嘅感覺🥹 龍蝦係高汁,成個set最好菜式之一,再配上龍蝦汁,爽口彈牙.🥢迷你鰻魚飯鰻魚飯係好有驚喜!師傅將鰻魚表皮燒到非常脆口 有種外脆內軟嘅感覺,加上鰻魚非常肥美,油脂同鰻魚汁混合後極香甜,所以口感非常滿足😌.今日甜品有抹茶紅豆蕨
今日黎到九龍城唔係食泰國野❗️ 係食日本野🤤
呢間餐廳有壽喜燒 爐端燒同埋廚師發辦 今次我地揀左爐端燒🪵
-紫藤二人前-
🍢燒物盛 - 雞翼 雞軟骨 青椒
🦞燒龍蝦伴有機白菌
擺盤係非常精緻,保持咗龍蝦殼做擺盤,賣相加分📸
🥢迷你鰻魚飯
今日甜品有抹茶紅豆蕨餅🫘
正常發揮~

成餐飯整體感覺係舒服,餐廳環境舒適,適合朋友聚會,小酌一杯🥃 餐廳有五層高,有兩層作為貴賓廳 只不過個人覺得性價比無想像高,價錢偏貴🤥 大家可以自行衡量🤓
2024-03-29
Type of Meal