2021-05-12 1868 views
🤍雲海日本料理之前朋友仔話聽人講尼間餐廳野食好正🤩所以我地打算去試吓👣點知一月打電話去問📞居然最快有得食嘅日子係5月1日🤯足足要提早三個月book🤨太誇張了😮講食物之前要讚一讚餐廳嘅環境✌🏻日式設計🌊喚起我去日本旅行嘅回憶🎑而且餐廳通風系統一流💨可以睇住師博整鐵板燒🤗但完全feel唔到油煙☺️食完個身冇味👍🏻∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ◽️午市任食套餐 (HKD 699/person)尼個套餐包括好多野食嫁🍽包括:沙律🥗刺身🍱(三文魚🍣甜蝦🦐)鐵板燒蝦🍤鐵板燒帶子🍥鐵板燒三文魚🐟鐵板燒銀鱈魚🐠(每人一份)鐵板燒鴨肝🦆(每人一份)鐵板燒羊架🐑鐵板燒雞肉🐥鐵板燒牛肉薄燒🥩鐵板燒什菜🥬炒飯🍛麵豉湯🍲甜品🍭(綠茶雪糕🍦)飲品🍸(任飲日本清酒、生啤、百事、七喜、橙汁、西柚汁、柚子蜜)除左鴨肝同銀鱈魚外🐟全部都係任食🌝廚師會係你面前順序由燒蝦煮到燒什菜🥦之後派俾每位食客每人一份💁🏻‍♀️食完full set之後如果想encore就可以同廚師講👨🏻‍🍳咁佢就會整多份俾你🖖🏻*:・・:*:・゚・:,。*◽️ 牛肉薄燒 8/10牛肉薄燒好有心思❤️除咗塊半肥瘦嘅牛肉外😝廚師會係入面夾左煎香咗嘅蒜片同爆過嘅洋蔥🧅食落
🤍雲海日本料理

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

◽️午市任食套餐 (HKD 699/person)

尼個套餐包括好多野食嫁🍽包括:
沙律🥗
刺身🍱(三文魚🍣甜蝦🦐)
鐵板燒蝦🍤
鐵板燒帶子🍥
鐵板燒三文魚🐟
鐵板燒銀鱈魚🐠(每人一份)
鐵板燒鴨肝🦆(每人一份)
鐵板燒羊架🐑
鐵板燒雞肉🐥
鐵板燒牛肉薄燒🥩
鐵板燒什菜🥬
炒飯🍛
麵豉湯🍲
甜品🍭(綠茶雪糕🍦)

◽️ 牛肉薄燒 8/10

牛肉薄燒好有心思❤️除咗塊半肥瘦嘅牛肉外😝廚師會係入面夾左煎香咗嘅蒜片同爆過嘅洋蔥🧅食落個口感非常有層次😚又香口又惹味😋值得一讚👍🏻

◽️ 鴨肝 8/10

廚師煎完塊鴨肝就會擺係塊煎左嘅麵包上面🥖鴨肝好大舊😆口感軟綿綿,好味!但舊包就太硬💎但配埋包一齊食冇咁咸🧂

◽️ 銀鱈魚 8/10

銀鱈魚外脆內軟🐟個皮脆卜卜🍟魚肉好嫩滑🥛調味調得岩岩好😋好味!

◽️ 燒蝦帶子 7/10

蝦同帶子都keep到新鮮🤣燒完之後晶凝通透😋唔錯👌🏻

◽️羊架7/10

肉類都燒得好好😸羊肉一啲都唔穌👀我本身唔食羊同勁怕穌味都食到💁🏻‍♀️

◽️雞肉5/10

雞肉一般🐤同普通茶餐廳煎雞扒差唔多

◽️其他配菜7/10

野菜亦有鑊氣👏🏻好味!
麵豉湯偏咸🧂DONKI即沖果啲仲好飲啲
炒飯係蛋炒珍珠米🍚🍘啲飯過濕🤨唔夠乾身🙃
綠茶雪糕幾濃茶味😋但冇果粒係入面😬剩雪糕🍦普通

💭評分

味道 7/10
環境 9/10

🔸備注

·訂位時記得要request坐正中,唔係會俾邊邊位你,望住師博個背影👤
·中意飲酒都幾抵😂因為任飲日本清酒同啤酒
·萬譽會會員有折,只需每位HKD 360

🔹總結

·味道未到驚為天人😌但未去過可以去下😚

📍地點

雲海日本料理 (📌尖沙咀)
尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店3樓

#foodismylife尖沙咀
#foodismylife鐵板燒
#foodismylife日本菜

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

#九龍美食 #尖沙咀必食 #雲海 #鐵板燒 #sheraton #人氣餐廳 #日本餐廳
牛肉薄燒
鵝肝