2022-08-30 157 views
仲記得第一次同H先生食飯就係利舞臺,當時搭lift見到小籠包既廣告,佢話佢好鍾意食小籠包🤣經過左咁多年,我地今日終於去試返當年廣告既8色小籠包🥹-🌈特色皇朝小籠包 (八色) $138顏色非常繽紛既小籠包味道分別係原味、糟溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香同川味,味道由淡至濃慢慢咁食😎味道都做得好似,除咗平時大家食開既原味同蟹粉小籠包,另外鵝肝、黑松露同芝士味都有驚喜,芝士味中間甚至會有拉絲既感覺🤩做得非常細緻,除左適合打卡之外,味道岩食既話,就一定要試下☺️-🥢雪菜鹹肉炒年糕 $93鹹肉味道偏濃,但配上雪菜同埋上海年糕一齊食,味道就岩岩好,可以食唔停😋-🦀蟹粉炒飯 $138蟹粉份量極多,亦都有唔少既蟹肉,幾乎覆蓋成個炒飯底,如果鍾意食蟹又鍾意食濕炒飯既話就一定要叫啦😚-🥟無錫鮮肉鍋貼 $38鍋貼外脆,肉質非常juicy,一咬既時候要小心d,因為d汁會爆哂出黎,好正😍
🌈特色皇朝小籠包 (八色) $138

🥢雪菜鹹肉炒年糕 $93