2023-02-25 88 views
現今食糖水,除咗係飯後嘅產物之外,仲越嚟越有藝術嘅感覺,🥰千變萬化嘅配搭成為咗每一間糖水舖指定招牌動作,選擇多款式特別當然係好,不過有時候亦都想回到最初,食返碗最簡單嘅糖水一樣咁滿足,所以就有仁芝初嘅構想,😎而喺度嘅甜品當然亦都要主打每日新鮮即製,咁先至食到最原汁原味嘅味道😋法式紫米露— 🍮一款呢一度必食嘅甜品,三層嘅結構非常明顯,最上面就係微甜嘅椰汁,🧉中間就係紫米露,至於下面就係濃郁嘅燉蛋,🍮三種甜品結合埋一齊就形成多重嘅味道,椰汁中帶有蛋黃嘅香味,紫米露又同椰汁非常之夾,燉蛋加椰汁,又有燉奶溝燉蛋嘅感覺,非常特別,🍮而且性價比高,至於面頭就有清爽嘅生果啫喱🍮腐竹白果拼麥米粥— 🥣呢一度亦都非常輕兩溝嘅食法,咁就可以魚與熊掌兼得,🥣而呢一款我會定義為甜品再加飽肚,腐竹白果,非常清新,而且下火一流,至於麥米粥就夠晒爆料,🥣而且亦都非常健康,本身麥米粥味道就較為淡啲,所以無論係拼腐竹薏米白果,又或者係其他糖水都依然有特別嘅味道加成。 🥣腐竹白果豆味香濃,原粒嘅白果更加係足料之作,薏米再溝麥米,啖啖煙韌啖啖健康🥣仁芝初 (旺角)旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下6號舖

腐竹白果拼麥米粥

仁芝初 (旺角)
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下6號舖
2023-02-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner