琴日同朋友去食生日飯,見呢間海鮮幾出名就book左枱,一共三個人。喺樓下見到龍蝦買一送一上到去問個女同事,個女同事又答到唔清唔楚咁。再問另一個男同事先知原來當日龍蝦賣晒,話可以free一個甜品/wine比我哋。不過就唔知點解個女同事會唔知龍蝦賣晒啦。落單個陣就落左一個3個items既海鮮set,carbon同西班牙八爪魚。等左都幾耐先上到第一碟餸都算,到左海鮮set,明明叫左蜆、蝦同扇貝。最後嚟左蜆、青口同扇貝。同左一個應該係經理既人講,佢拎住個刀叉同碟,係我哋面前夾走。拎都唔拎走去廚房夾😅然後叫我哋食住先,最後拎左一碟啱啱蒸好既白蛤蝦過嚟我哋枱,叫我哋自己擺入去撈😅請問係咪連整多個sauce都費時?乜都要個客自己搞。個下已經冇乜心情食。好啦,一件事半件事都算,食完啲海鮮真係即係埋單走。蜆咁多隻都有沙,啲蝦就透透地明似未熟得晒,扇貝就熟得濟,食落口鞋口。因為有兩隻青口冇夾走到,我哋就食左,一食落口臭既,朋友個隻係唔識煮嘢食既人都睇得出唔熟😹請問一間專食海鮮既餐廳就係咁既質素?真係自己煮都仲好過去呢間到食啦!到食到碟海鮮一半,Carbon都仲未到,應該漏左單。不過我同朋友都廢時催佢單,甜

落單個陣就落左一個3個items既海鮮set,carbon同西班牙八爪魚。等左都幾耐先上到第一碟餸都算,到左海鮮set,明明叫左蜆、蝦同扇貝。最後嚟左蜆、青口同扇貝。同左一個應該係經理既人講,佢拎住個刀叉同碟,係我哋面前夾走。拎都唔拎走去廚房夾😅然後叫我哋食住先,最後拎左一碟啱啱蒸好既白蛤蝦過嚟我哋枱,叫我哋自己擺入去撈😅請問係咪連整多個sauce都費時?乜都要個客自己搞。個下已經冇乜心情食。好啦,一件事半件事都算,食完啲海鮮真係即係埋單走。蜆咁多隻都有沙,啲蝦就透透地明似未熟得晒,扇貝就熟得濟,食落口鞋口。因為有兩隻青口冇夾走到,我哋就食左,一食落口臭既,朋友個隻係唔識煮嘢食既人都睇得出唔熟😹請問一間專食海鮮既餐廳就係咁既質素?真係自己煮都仲好過去呢間到食啦!到食到碟海鮮一半,Carbon都仲未到,應該漏左單。不過我同朋友都廢時催佢單,甜品本身打算食完再叫,不過都算啦又唔知要等幾耐,一陣又中伏。😅全餐得個西班牙八爪魚係叫中規中矩,不過少份量囉,同埋叫左三杯嘢飲,真係有咁多冰得咁多冰😹最後3個人食左781,都唔知食左咩落口,啲質素以為食百幾蚊既放題,仲要唔飽搞到要同朋友去另一個餐廳食先夠飽😹嘢食唔好食,落單淨係叫幾款嘢食都可以錯咁多😅下次真係咪搞我。
2024-03-02
Type of Meal