2021-09-29 201 views
呢間餐廳都想試好耐 今日同朋友食生日飯 就試佢 因為每次walkin想食都等唔到一係要等到8點幾先會有位 今日就卜定位去食 因為我地6個人 佢分左兩張台 中間有隔板 但因為好遠 傾唔到計 加上背景音樂好大聲 跟住大家都講緊野 就好似去左大排檔一樣 更何況我地分左兩張台 想傾就更難 所以有問過店員因為有隔板可吾可以店拍埋 店員馬上拒絕 咁都理解嘅 因為一啲規例 但係其實店員態度可以有禮貌小小 唔需要黑哂面去講 我地都只係問一句姐 呢到已經好唔鐘意 仲有 店入面嘅燈光太暗 其實坐耐左都唔係好舒服 佢限時1.5小時用餐 咁就拿拿林嗌野食啦半半炸雞- 甜辣炸雞+香蒜蜜糖炸雞 仲會配薯條薯角薯格 每種口味都會另外附上一碟醬汁 如果覺得個雞唔夠味就可以點 呢點都幾細心 個人比較鐘意甜辣炸雞多啲 不過如果甜度可以減小小就好啦DIY飯團 - 一道又有玩又有得食嘅菜 將飯同紫菜 蟹籽撈好再搓出一個球 大又得細又得 呢個都幾好食 好香麻油味 同埋配左紫菜 咁就好簡單又好味泡菜煎餅- 冇泡菜味 而且餅上面嘅配料唔算好多 淨係食到燈籠椒嘅味 大蔥唔夠 韭菜唔夠 比較遜色 而且點個個汁好鹹 都唔係好想點佢 雞蛋

半半炸雞

DIY  飯團
Diy  飯團(成品)

泡菜煎餅

雞蛋飯卷-呢個真心唔好食 我知呢樣野係韓國好hit 但都可以有誠意小小 我都有食過其他 唔會得舊蛋/蛋冇調味 我真係覺得好唔抵食 仲有啲貴tim
雞蛋飯卷

芝士豬肋骨 - 呢個一向去食韓國野都會嗌 今次就不過不失啦 醬偏甜 不過芝士拉絲係正嘅 員工仲會過黎幫您係咁二撈一撈
等佢唔好痴底就熄火 會跟爐邊蛋 呢個麻麻地好食 仲有泡菜 飯 同菠蘿 都算多野食嘅 份量都多 就係衰左係個醬
芝士豬肋骨

豬肉炒粉絲 - 呢個極度失望 首先賣相唔討好 跟住個粉絲好似煮耐左好爛咁 但明明佢唔爛 但就似一個粉好左嘅粉絲再事旦放啲配料係隔離 味道都唔好食 唔鹹但又冇咩味咁
豬肉粉粉絲

魚片湯 - 味道偏鹹 不過配菜都多 有菇 粉絲(呢個粉絲反而ok) 魚糕 魚板 鵪鶉蛋 獅子狗 成個湯望落好豐富 而且會有個爐俾你一直滾住 咁就可以飲到熱辣辣嘅湯 不過唔知係唔係人手唔夠佢上咗個湯但係冇比碗都冇比湯匙 係唔係應該要成個煲拎起嚟飲呢?(哈哈哈)

總括個人認為冇網上評論講得咁好食
都係一間好普通嘅韓國餐廳 如果講比較好食嘅應該係炸雞 其他我都覺得好一般 而且價錢唔係話十分抵食 試過就好 另外 佢地個舖面員工成日都唔見人 唔知人手係咪咁短缺呢
柚子梳打
2021-09-29
Celebration
Birthday
半半炸雞
DIY  飯團
Diy  飯團(成品)
雞蛋飯卷
柚子梳打