2023-12-05 118 views
今日同呀媽兩個食飯,開始天氣凍就特別想打邊爐,自己食過好幾次牛大人,所以想帶呀媽黎食😋 好彩預先book 位,7點去到已經話8點半之後先有位,仲要係平日時間🤣 叫左個最貴嘅極上和牛,因為記憶中佢個和牛值得瘋狂食回本🤭因為叫左台灣鳳梨雞鍋,雞鍋免費送雞子,我唔食,但呀媽食,話進寶😂,所以叫左,d 雞子超大粒!呢個澳洲M9和牛牛丸超好食,牛肉味濃郁,而且咬落去充滿肉汁,次次都想再食,不過再叫要加錢🙈 另外未有得食之前,當然要叫d 台灣小食食下先,推介皮蛋豆腐同埋台灣腸😋 佢個豆腐幾時都咁滑溜! 然後就開始食瘋狂食牛 主要有兩種推介,最嫩口就一定食澳洲M5 和牛牛肩卷!encore 左最多,美國SRF 黑牛口感就比較厚實,有一邊都係脂肪~都有叫下安格斯牛小排同埋手切風門柳,不過最愛都係澳洲和牛🤭 另外我都好鍾意呢度嘅脆肉鯇~ 鯇魚片同埋鯇魚腩都新鮮,有再encore!同埋d 蝦都好新鮮,沙白都大隻!水蓮都係特別,其他地方少有,打邊爐浸哂湯底,好入味!仲有紐西蘭羊卷都重羊味!最後當然要食王子麵,放落濃郁雞湯,加埋好煙韌嘅王子麵,好滿足😋

叫左個最貴嘅極上和牛,因為記憶中佢個和牛值得瘋狂食回本🤭
台灣鳳梨雞鍋

澳洲M9和牛牛丸

澳洲M5和牛牛肩卷

都有叫下安格斯牛小排同埋手切風門柳,不過最愛都係澳洲和牛🤭

水蓮都係特別,其他地方少有,打邊爐浸哂湯底,好入味!

仲有紐西蘭羊卷都重羊味!
紐西蘭羊卷肉

2023-11-22