🐒之前食過天后黑木亭晚餐,今日嚟尖沙嘴分店試下lunch,飯腳同是擦得之人,揀咗個商務二人前,份量果然滿足到我地大胃王肚皮商務餐除咗可以自選兩個主食,仲有壽司、魚生+甜品,可以滿足多心人士想試唔同嘢的心態等上菜時,係自助吧可以自己斟麵豉湯,睇到湯頭顏色已經知道佢好濃好足料,蔥花同海帶都可以因應個人喜好加,我就鍾意多蔥,另外有納豆、中華沙律等都係任夾唔騮🐒三點刺身盛三文魚、油甘魚、章魚 各2片,三文魚同油甘魚都非常厚切,好耐冇食過呢個厚度既魚生🐒火灸左口魚邊卷全個餐裡面我們最喜愛的😍😍😍,左口魚鮮香滑溜,入口魚油爆出,上層魚子粒粒分明,口感豐富,灸燒過的左口魚好香口,內層仲有蟹柳、青瓜、玉子,所有餡都好夾,食完一舊又一舊!!主食1🐒壽喜燒定食配烏冬(牛或豚)份量驚人,有成十片牛肉,底下鋪滿娃娃菜同金菇,一上枱已經聞到湯頭幾濃郁下,仲越煲越濃味主食2🐒芝士流心玉子鰻魚飯份量也是十分驚人,鰻魚一個字:厚!飯加咗不少調飯素,但如果係炒飯底會更好最後係甜品🐒雪糕兩球,用天鵝碗仔裝住,十分QQ,應該係香港人熟識的X記雪糕,可能食得太多嘢味覺遲鈍咗,唔係好食到雪糕的味總結呢餐係連新界大胃王都食剩咗少

自助沙律吧

麵豉湯

等上菜時,係自助吧可以自己斟麵豉湯

🐒三點刺身
刺身三點盛

🐒火灸左口魚邊卷
火灸左口魚邊卷

主食1
🐒壽喜燒定食配烏冬(牛或豚)
份量驚人,有成十片牛肉
壽喜燒定食配烏冬

主食2
🐒芝士流心玉子鰻魚飯
份量也是十分驚人,鰻魚一個字:厚!

飯加咗不少調飯素,但如果係炒飯底會更好
芝士流心玉子鰻魚飯

芝士流心玉子鰻魚飯

商務二人前

最後係甜品
雪糕 兩球

總結呢餐係連新界大胃王都食剩咗少少嘢,驚人份量銘記在心👏🤣

2023-08-01
$227 (Lunch)
火灸左口魚邊卷