南瀛水產

Nan Ei Sui San
2022-06-19 251 views
第一次食完一間餐廳,係覺得需要係OpenRice 寫comment,一心見到賣相好似唔錯,男朋友想食日本野,嚟試下,點知好難食,好似食垃圾一樣,食完成餐飯唔係飽之如會想嘔同唔知食咗啲咩咁第一道菜:清酒煮蜆味道好淡,只有蔥味,肉又好細第二道菜:南瀛卷壽司卷啲飯係好淋痴口,冇一粒粒飯既感覺,裡面啲涵係韌,海膽食落去係苦,通常海膽係好難夾,入口即溶,但佢係可以好輕易夾起,感覺唔新鮮第三道菜:活貝盛合侍應燒完後,鮑魚只係食到好燶既味度,蠔仲要一隻大一隻細,一大一細都正常,但個分別係超級大,細個隻感覺係完全唔新鮮,扇貝食落口係好韌同好咸,蜆既肉係勁細第四道菜:蟹味噌甲羅燒賣相好靚,但味道好咸,齋食真係唔okay ,最後拎咗少少嚟撈飯第五度菜:松葉蟹海膽釜飯諗住飯基本野唔會有事喇,侍應拎到嚟叫我哋等15分鐘,點知味道係淡到不得了一啲蟹味都冇,海膽味都食唔出,要落豉油先食得落肚,有飯焦,但係啲飯係淋同黏,唔係一粒粒分明第六道菜:黃金海鮮卷依個算係咁多樣菜裡面較為正常食得落口,但感覺只係普通既海鮮卷,冇任何特別或者要讚總結真係唔會有下次,雖然上菜速度係快,賣相係唔差,但感覺係俾錢買難受,食物既質素會重

第一道菜:清酒煮蜆
味道好淡,只有蔥味,肉又好細

第二道菜:南瀛卷

第三道菜:活貝盛合

第四道菜:蟹味噌甲羅燒

第五度菜:松葉蟹海膽釜飯

第六道菜:黃金海鮮卷

總結
真係唔會有下次,雖然上菜速度係快,賣相係唔差,但感覺係俾錢買難受,食物既質素會重要過賣相,依個價錢而咁既食物質素係唔成正比,一啲都唔值,唔洗錢都唔會想再食

蟹味噌甲羅燒
活貝盛盒