2020-06-21 121 views
韓風吹咗嚟香港之後,我都食多咗Kimchi,不過香港嘅韓國菜餐廳,一係唔太正宗,正宗嘅餐廳菜色又比較傳統,所以合我心意嘅就唔太多,而呢間outdark就係其中一間俾我bookmark咗嘅餐廳,我就係貪佢係韓仔主理,同埋有炒雞食餐廳內吊滿一串串嘅星星裝飾燈,真係來自星星的浪漫滿屋,一路食一路抬頭望上星空,真係好有feel😍食物方面選擇豐富,其中當然唔少得炸雞,全場就超過一半客人會叫呢碟炸雞,你就知佢有幾受歡迎👏🏼雖然知佢嘅菜式份量超大,不過我哋都慣性地叫咗一客小食,呢個芝士條趁熱食可以有拉絲芝士嘅效果,每人兩條過吓口癮啱啱好!我自己就好鍾意食韓式嘅飯卷,因為佢有豐富嘅醬汁去調味,所以我覺得比日本壽司嘅卷物更好食!主角出場喇,我哋就揀咗海鮮,因為貪佢有唔同種類嘅海鮮,首先係一大隻炸魷魚,好巨型好吸睛,仲有蜆、蝦、年糕、雜菜,旁邊就有芝士、紫菜飯、泡菜同菠蘿,甜中帶少少辣,好食到停唔到口。芝士可以拉得好高,好正食到熱熱哋,所以叫咗兩杯特飲,分別係Blue Lemon($34) & Strawberry Smoothie($45),前者係soda,後者係Yogurt,兩杯都能夠解辣。其實我都好
芝士條
炭豚飯卷
海鮮原祖炒年糕
芝士可以拉得好高,好正
其實我都好想叫炸雞,但實在太大碟,唯有下次call齊班friends再嚟過!
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
炭豚飯卷
海鮮原祖炒年糕