2024-05-03 95 views
一向都有去開呢間泰式餐廳食晏晝飯,今次就寫個食評啦。呢一度環境都幾優雅,比較鍾意坐呢度嘅梳化卡位座位,會有埋咕𠱸,靚得嚟又舒服。呢度空間感比較大,就算滿咗都好,相對寧靜唔會太嘈吵。侍應方面都有禮貌,回應快,會經常性睇吓你會唔會需要加水,服務幾細心。講一講呢度嘅食物,我同朋友叫咗兩個餐。午市精選🔸泰式肉碎煎蛋飯$78肉碎好香口,好容易下飯,煎蛋係太陽蛋,有蛋汁,冇叫錯👍🏻🔸泰式檸茶+$10茶底幾香,只係加$10,性價比高。🔸泰式無骨鳳爪(4件)+$28有好多車厘茄喺上面,鳳爪大隻,酸酸辣辣好惹味。經典套餐🔸泰式雞肉炒金邊粉$118金邊粉炒得有火候,一粒粒雞肉。(可以叫小辣)🔸雞肉沙嗲串(3串)味道幾好,配有沙嗲醬。如果雞肉大件一點會更佳,會更滿足。🔸芒果糯米飯伴椰奶 +$38如果另外嗌要$88😂,芒果都仲係好甜,糯米飯係熱辣辣嘅,淋上厚厚嘅椰汁,俾倒人滿足嘅感覺。🔸青檸梳打+$10叫咗走冰少甜,有好多青檸嘅纖維係梳打面,證明足料!雖然係走冰,份量唔會冇咗一半😂呢個飲品好開胃,解渴。性價比高👍🏻喺度食飯係一個好完整嘅meal,可以舒舒服服同朋友傾偈食飯嘅好地方。*不是試食活動Lunch M
一向都有去開呢間泰式餐廳食晏晝飯,今次就寫個食評啦。

講一講呢度嘅食物,我同朋友叫咗兩個餐。
午市精選
🔸泰式肉碎煎蛋飯$78
肉碎好香口,好容易下飯,煎蛋係太陽蛋,有蛋汁,冇叫錯👍🏻

🔸泰式檸茶+$10
茶底幾香,只係加$10,性價比高。
🔸泰式無骨鳳爪(4件)+$28
有好多車厘茄喺上面,鳳爪大隻,酸酸辣辣好惹味。

經典套餐
🔸泰式雞肉炒金邊粉$118
金邊粉炒得有火候,一粒粒雞肉。(可以叫小辣)

🔸芒果糯米飯伴椰奶 +$38

🔸青檸梳打+$10