2020-12-06 72 views
『日月堂』觀塘區比較新嘅台菜,疫情下大家不妨多啲支持良心小店,渡過難關。星期五晚市8點鐘walk-in ,入座率卻只有四成😢門外標語,明嘅就會明💛嘢食款式都幾齊全,有牛肉麵,拌麵,炸小食,蛋餅,芋圓都有2款。先上嚟嘅係鹽酥雞($48),啱啱炸起夠曬熱脆,惟味道偏甜,咸味唔夠(又或者我食開重口味😆),我同男朋友都即係望下枱上有冇味粉可以加XD如果有堆九層塔一齊炸會更好。我同男朋友都好中意食酥炸魷魚($48),見到一定唔會放過XD 炸粉唔厚啱啱好,而且呢度嘅味粉重手過頭先個鹽酥雞,我同男朋友好快清晒😚台式手搖我比較鍾情純茶飲,呢杯蜂蜜綠茶幾好飲,份量夠大杯。落單嗰陣都可以講低少糖少冰,客制俾你👍🏻睇咗其他foodie嘅相,男朋友嗌咗呢個排骨便當($62),不過塊排骨冇相入面睇咁靚仔,有少少失望。不過就咁望落,配料都幾豐富。有少少肉燥,酸瓜,淥菜,仲有半舊甜不辣,都開心返。整體味道份量正常,未有特別出色。呢碗牛肉蔥油拌麵($56)嘅蔥油好香,加有微微辣,撈埋呢種裙邊面食好正,牛肉偏有咬口,滷水味適中。值得一試。食飽大概9點鐘鬆啲,全場計埋我都係得返2枱客,成晚都幾靜,比起駱駝漆冇咁熱鬧,當然
『日月堂』

星期五晚市8點鐘walk-in ,入座率卻只有四成😢

門外標語,明嘅就會明💛

鹽酥雞

酥炸魷魚

蜂蜜綠茶加蘆薈

炸排骨便當

牛肉蔥油拌麵

食飽大概9點鐘鬆啲,全場計埋我都係得返2枱客,成晚都幾靜,比起駱駝漆冇咁熱鬧,當然呢個位都偏離大街,人流分薄左都好正常,但希望大家唔好吝嗇,比多啲機會小店💛💛
2020-12-04
鹽酥雞