2020-10-29 58 views
我發現觀塘真係好多間食台灣野既舖頭~原來係工廈又新開佐一間😆小店主打麵類有:牛肉,炸排骨,雞排etc連依家好紅既鴨血都有😳仲有拌麵便當小食同台飲🙆🏼‍♀️. ▫️麻辣牛肉麵 $75睇個湯既顏色已經覺得偏濃味~醬會放埋一邊,比你自行調教自己鹹淡喜好,唔好好似我咁一野就撈勻晒😶就咁飲果陣覺得有少少偏鹹,但係連埋麵食又覺得岩岩好😆本身係陽春麵做麵底比較幼身,所以麻辣味都幾香🤤越食越覺得惹味~牛𦟌厚度適中,都幾彈牙有嚼勁唔會太韌太肥🙆🏼‍♀️bonus位係娃娃菜好好食~好怕啲餐廳原條上😶好彩依間係一塊塊有啲口感😚. ▫️清燉牛肉麵 $70偷飲佐啖湯🙈幾濃味得黎帶點甜~.▫️炸排骨麵 $52好大塊😳😳皮身比較淺色,齋食都唔算鹹~但肉質有啲乾身,Juicy啲就好🥺 本身望落個湯以為係清湯怕會無味~但飲落似清清地既菜湯咁,又唔覺係味精🤔.▫️超司肉鬆蛋捲餅 $40唔算好厚身所以唔係幾岩追求爆餡既人🙈~入面既餡料同個捲餅係有縫😶同埋食落偏乾身🥺有啲普通~.▫️珍珠奶茶 $20幾好飲唔會話好甜🙆🏼‍♀️.▫️冬瓜茶 +$10好飲清甜可口~~冬瓜茶應該係無得輸!.總結,環境都算幾寬敞~湯底唔算好油膩,同埋用佐陽春麵比軟索味
我發現觀塘真係好多間食台灣野既舖頭~
原來係工廈又新開佐一間😆
小店主打麵類有:牛肉,炸排骨,雞排etc
連依家好紅既鴨血都有😳
仲有拌麵便當小食同台飲🙆🏼‍♀️
▫️麻辣牛肉麵 $75
麻辣牛肉麵

麻辣牛肉麵

▫️清燉牛肉麵 $70
清燉牛肉麵

偷飲佐啖湯🙈幾濃味得黎帶點甜~
▫️炸排骨麵 $52
炸排骨麵

▫️超司肉鬆蛋捲餅 $40
超司肉鬆蛋捲餅

▫️珍珠奶茶 $20

幾好飲唔會話好甜🙆🏼‍♀️
▫️冬瓜茶 +$10
好飲清甜可口~~冬瓜茶應該係無得輸!
總結,環境都算幾寬敞~湯底唔算好油膩,同埋用佐陽春麵比軟索味🙆🏼‍♀️但食物質素偏住家唔算好有驚喜🤔相對地價錢稍貴😕本身以為睇落份量唔算特別多,但最後又飽到我食唔晒😶
清燉牛肉麵