2023-07-18 106 views
📍李家呢間元組級既炸雞店應該大家都食過,周圍都開滿分店,經常大排長龍😼人氣相當高😍餐廳由韓國人打理,夠曬正宗!裝修亦都好有韓國風,有種去咗轉韓國嘅感覺💓🍯蜂蜜炸雞拼盤 $198全盤都係雞翼同雞髀,所以唔洗驚會食到雞胸肉,好爽!🤣個外皮就算食到最後都依然係脆嘅,完全唔會淋曬。炸雞薄皮爆汁,炸到勁香口!蜜糖蒜蓉醬🍯食落味道甜甜地,係小朋友應該都鍾意食既味道🤤食到半路如果驚會太膩,上面嘅蒜泥就可以幫手解膩啦!🤩份量方面真係超級多,適合3-4個人share食就會啱啱好😌🌶️香辣鳳爪 $198強烈推薦要叫依個香辣鳳爪,醬汁味道超濃、超香!!味道甜甜辣辣,辣到我流晒鼻水,但又停唔到口係咁食😝佢係真係幾辣🌶️唔係講笑!所以食唔得辣嘅朋友可能要練一下先挑戰呢碟🫣食到有少少膩嘅時候,擺係底下嘅洋蔥就啱啱好可以用黎解膩,而且仲可以食到洋蔥本身嘅少少甜味,兩者夾埋一齊食真係好正🥳🫓泡菜餅 $138依款泡菜餅裏面嘅泡菜味道偏酸,泡菜嘅味道唔係幾辣,越食落幾開胃!佢仲有一個鹹味嘅醬汁配埋可以一齊食。而成個餅煎得外脆內軟,可以食到個邊係脆卜卜😼除咗泡菜之外,其實佢都落咗少少魷魚,有口感之餘又提升左成個泡菜餅嘅味道🥳⭐️
📍李家

🍯蜂蜜炸雞拼盤 $198

🌶️香辣鳳爪 $198

泡菜餅

🫓泡菜餅 $138

⭐️好味指數: 9.5/10

📍李家 (山林道) (尖沙咀)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
泡菜餅