2023-12-22 93 views
今晚收工同事帶我去食炸雞~依間好耐之前係尖沙咀都食過幾次,不過個陣韓國炸雞仲未興起,所以個陣都冇叫過炸雞黎食。計起上黎依間都算係香港元祖級既韓國炸雞店,今晚剛好可以試下元祖炸雞店既質素啦叫左原味同甜辣既炸雞。一籃份量都幾多,目測兩個口味既炸雞加埋應該足足有一隻雞既份量好彩冇再叫其他肉類,唔係一定會食淨好多野炸雞新鮮炸起熱辣辣~雞皮好脆而且唔會油淋淋雞肉嫩滑多汁,油炸時間控制得唔錯甜辣醬好惹味,又甜又辣咁幾好食出面好多炸雞店既甜辣醬都唔夠辣,依間個醬夠辣,阿婆覺得幾好同係首爾食既有少少分別,依間既雪濃湯已經預先落左鹽,唔需要我地自己再額外落鹽。整體味道都幾濃郁,韓國麵線比得都幾多,牛肉量都正常

半半炸雞

好彩冇再叫其他肉類,唔係一定會食淨好多野

炸雞新鮮炸起熱辣辣~雞皮好脆而且唔會油淋淋
雞肉嫩滑多汁,油炸時間控制得唔錯

甜辣醬好惹味,又甜又辣咁幾好食
出面好多炸雞店既甜辣醬都唔夠辣,依間個醬夠辣,阿婆覺得幾好

雪濃湯

烏冬