Bookmark左呢間好耐🥹前日終於可以食到~環境真係超級社交媒體網站able,連門口裝潢都超有特色😍😍😍餐廳有兩層,上面會比較寬敞,主要係榻榻米形式,雖然我地淨係坐地下嗰層,但都好有日式風格,牆上痴滿曬同日本文化有關嘅海報🇯🇵,天花板仲掛住好多個寫住日文嘅紅白燈籠🏮唔講真係以為自己去左日本旅行✈️因為下層座位對正廚房,可以睇住幾位猛男為食客即場炸天婦羅🍤都未嘗唔係一個特色👅可惜餐廳店面細,座位比較少🤧坐下層都真係幾逼,小編很蠢地無book位,結果排左半個鐘先入到去😵想去嘅大家記得電話訂位吖🥲~整體評價~食物質素:😋😋😋😋環境舒適度:🏠🏠服務態度:😚😚😚😚性價比:💰💰💰💰打卡指數:📸📸📸📸📸~食物介紹~✨「自選天婦羅定食」($不定價 圖片$68) 3.8/5🍤餐廳其中一個好特別嘅位,就係可以俾我地customize天婦羅丼😚小編嗰日揀左紫薯🍠($8)、半熟蛋($12)同埋廣島蠔($18)🤩主食就揀左豬骨湯烏冬,個餐已經包埋一碗龍蝦味噌湯同埋前菜,仲有天婦羅蘸汁,都幾豐富🥳🍤烏冬係扁身嗰種,都幾彈牙🥹湯底唔會好鹹🍤紫薯正常發揮,份量得兩粒,唔係好夠喉🥲但8蚊黎講算抵食!廣島蠔肥美多汁🦪炸粉

~整體評價~
食物質素:😋😋😋😋
環境舒適度:🏠🏠
服務態度:😚😚😚😚
性價比:💰💰💰💰
打卡指數:📸📸📸📸📸

~食物介紹~

✨「自選天婦羅定食」($不定價 圖片$68) 3.8/5

🍤烏冬係扁身嗰種,都幾彈牙🥹湯底唔會好鹹

🍤紫薯正常發揮,份量得兩粒,唔係好夠喉🥲但8蚊黎講算抵食!廣島蠔肥美多汁🦪炸粉唔算厚,好好食🥰比較失色嘅係半熟蛋,炸粉唔係好痴到,無乜天婦羅嘅感覺,同埋中間有小小過熟,不過都有流心嘅🥚

🍤前菜有一片酸蘿蔔同龍蝦麵豉湯🦞,可惜個湯太鹹,亦無龍蝦味🤥,但餐廳亦好貼心咁準備左一舊橙🍊比食客食完天婦羅之後有種清新嘅感覺😆

✨「海鮮天丼」 $88 4/5
🍤心大心細唔知揀咩天婦羅?唔怕!餐廳仲有已經配搭好嘅option😛簡直係選擇困難症嘅福音❤️海鮮天丼包含一隻黑虎蝦、帆立貝、那哥魚🐟、蟹柳🦀、本菇🍄、紫菜同秋葵,價錢都幾合理

🍤黑虎蝦夠大隻,本菇都幾好食🤤,蟹柳同帆立貝就正常發揮👍🏻(小編係唔食秋葵的,所以請不要期待關於秋葵的食評🥹)

🍤配餐同上面一樣,呢度就唔重複啦~不過那哥魚聽落幾特別,食落就有啲似魚片頭🤨味道就一般般,不過飯底粒粒分明,都抵讚嘅~😗

✨「雞皮餃子」 $48 5/5
超!級!好!食!😍呢個價錢有五隻雞皮餃子已經好佛心,豬肉餡唔會乾之餘調味都好夾🐷外皮炸到金黃色,雞皮勁香脆,好吸引🤩唔算好大隻但真係食過翻尋味😋

整體餐廳質素唔差,尤其係環境已經一百分💯不過始終比較細間🧐留意到負責炸嘢嘅店員都係用芥花籽油,過一段時間就會重新倒過新嘅落油鑊,可能因為咁都唔會好重油溢味🥰店員手腳都好快,睇住啲油炸到咋咋聲,即刻勁肚餓🤣本來仲想試埋炸菠蘿配雪糕,但已經好飽了…留返比大家去試~
自選天婦羅定食
海鮮天丼
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
自選天婦羅定食
海鮮天丼