2013-11-03 6349 views
    本座大日子,皇上問太后想食乜?去邊慶祝??(皇上本來就不太浪漫)因上年聖誕節曾到首爾遠征,愛上了韓式料理,故此大日子也選擇韓宴作宮廷宴!六點半鐘已到達此店,店員態度散漫,指手指指指了二樓樓梯,示意本座上樓上(懶到咁)。樓上樓層較大,但只有一枱客,客人也是韓國人!!(心想,韓國人都黎,應該冇死!)等了約十五分鐘,皇上駕到,因皇上自出娘胎,已患嚴重之選擇恐懼症,故此點餐等粗重功夫,由本太座處理。    原先想點部隊鍋,但兩人真的吃不下,故此點了燒牛肋骨、牛肋湯、韓式炒粉絲及石頭鍋飯!!(應該飽死)牛肋骨果真是本店的推介食物,與一般的簾價韓燒店不同,兩條骨已經要$280,但肉汁 JUICY,而且店員會幫你燒香,果然係我地懶人最愛!之後黎既係石頭鍋飯,一鍋份量只供每人一碗,但沒有太大驚喜!韓式炒粉絲,與平價店的用料味道不相伯仲!就係田為太太太普通,相都唔記得影!最後是那鍋牛肋湯,淡而無味,可以不試!埋單五百幾,價錢尚算合理,但店員態度就.....,有很大進步空間!
八小碟
王牛排