因為朋友係蠔愛好者🦪所以今次特登去呢間出名食蠔嘅餐廳呢度除左生蠔之外 仲有好多唔同烹調方法嘅蠔菜式餐廳入面裝修好有日本style座位有bar枱同堀坐桌(堀こたつ)鐘意跪坐或者就咁坐喺cushion度都得 好有日本feel🌟鐵盒燒生蠔($380/12隻)一打生蠔啱啱好放滿成個鐵盒😳店員會先俾你望吓啲蠔 然後幫你燒熟佢蠔係連殼燒 所以上碟嘅時候仲保留到啲精華隻隻蠔都大隻飽滿🦪味道鮮甜可口就咁食已經好好味😛如果想味道豐富啲可以落幾滴檸檬辣椒汁 不過個人覺得嗰汁味道太濃唔好落咁多🌟kagura彩虹魚生飯($198)魚生飯嘅魚生一層層咁入係樽入面成個彩虹樽咁好適合打卡🤳💥魚生飯材料超豪華 除左有海膽三文魚子之外仲有海量呑拿魚腩蓉、拖羅粒同生蠔😍最底有山藥泥同海藻 令嗰魚生飯更有口感又唔會好乾 顏色更豐富🌟彩虹貝漁師風燒($98/2件)彩虹貝係扇貝嘅一種 味道同扇貝差唔多依度嘅漁師風燒牛油味超香🧈🌟串燒(牛胸腹肉 $48/牡蠣豬肉 $38)牛胸腹肉入口油香味濃 牡蠣豬肉就比較有驚喜 蠔嘅鮮味同豬肉好夾串燒都附有柚子胡椒 沾少少一齊食就會冇咁油膩-我哋比較貪心🤣啲燒蠔又比想像中大好多每人食完半打蠔之
因為朋友係蠔愛好者🦪所以今次特登去呢間出名食蠔嘅餐廳
呢度除左生蠔之外 仲有好多唔同烹調方法嘅蠔菜式
餐廳入面裝修好有日本style
座位有bar枱同堀坐桌(堀こたつ)

鐘意跪坐或者就咁坐喺cushion度都得 好有日本feel
鐵盒燒生蠔

🌟鐵盒燒生蠔($380/12隻)
一打生蠔啱啱好放滿成個鐵盒😳
店員會先俾你望吓啲蠔 然後幫你燒熟佢

蠔係連殼燒 所以上碟嘅時候仲保留到啲精華
隻隻蠔都大隻飽滿🦪味道鮮甜可口
kagura彩虹魚生飯

🌟kagura彩虹魚生飯($198)
魚生飯嘅魚生一層層咁入係樽入面
成個彩虹樽咁好適合打卡🤳💥
魚生飯材料超豪華 除左有海膽三文魚子之外
仲有海量呑拿魚腩蓉、拖羅粒同生蠔😍
彩虹貝漁師風燒

🌟彩虹貝漁師風燒($98/2件)
彩虹貝係扇貝嘅一種 味道同扇貝差唔多
依度嘅漁師風燒牛油味超香🧈
牛胸腹肉&牡蠣豬肉

🌟串燒(牛胸腹肉 $48/牡蠣豬肉 $38)
牛胸腹肉入口油香味濃
牡蠣豬肉就比較有驚喜 蠔嘅鮮味同豬肉好夾