2013-12-06 1653 views
一直對Spaghetti House印象麻麻,不過之前食過佢的芝士火鍋感覺唔差;今年開始凍了,於是同朋友再去。Waiter主動詢問要凍水定熱水,幾唔錯;我地點左個388套餐,2個人食綽綽有餘。先來一個前菜,西班牙風乾牛肉拼煙三文魚沙律,我唔食海鮮,但朋友話三文魚唔錯。風乾牛肉咸香味濃,個人好鐘意。芝士火鍋好快送上,但牛肉冇我想像中同芝士咁夾。配料包括麵包粒、辣味腸、薯條、肉丸、魷魚 、西蘭花、菇同螺絲粉,睇落份量唔大,食落真係唔少。一般: 肉丸淡而無味。香草菇咬落去好大陣水味,芝士都遮唔到。 麵包粒較軟身又有少許靭。 雖然我好愛薯條,但同芝士夾真係幾膩。唔錯: 螺絲粉同芝士簡直天生一對。 辣肉腸本身重味,唔會俾芝士搶晒D味,仲反而出現層次,出奇地夾。 魷魚朋友話唔錯,爽口。 西蘭花本身清淡,同芝士夾埋唔會太膩。食完來杯凍檸茶,嘆!
西班牙風乾牛肉拼煙三文魚沙律
芝士火鍋

一般

肉丸淡而無味。
香草菇咬落去好大陣水味,芝士都遮唔到。
麵包粒較軟身又有少許靭。
雖然我好愛薯條,但同芝士夾真係幾膩。
唔錯

螺絲粉同芝士簡直天生一對。
魷魚朋友話唔錯,爽口。
西蘭花本身清淡,同芝士夾埋唔會太膩。
食完來杯凍檸茶,嘆!
2013-11-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)