2020-02-11 82 views
今日收工同同事去山林道搵食,見到呢間西餐但份褒餐牌好有本土特色好搞笑,加上小店極黃,即刻入去用金錢懲罰佢。Main cours我地叫左MK 鰻魚蛋包飯同埋秘製焗豬仔骨加薯條,Side dish 就叫左個原條燒吊筒同埋4隻全麻皆雞。首先講下個MK鰻魚蛋包飯先,鰻魚肉好嫩,鰻魚汁亦好出色,d 蛋煮得岩岩好唔會過熟又唔會太生,加埋d 木魚碎非色出色!秘製焗豬仔骨雖然少肉但勁林一咬就甩,個汁酸酸地好入味又開胃,薯條炸得勁香脆,絕望係我近期食過最好食既薯條!燒吊筒都好好味,送酒一流,不過條魷魚太細條,好快就食晒好唔夠喉😭最後係全麻皆雞,炸得好脆好出色,芝麻味好香,雞翼中間仲識流汁,$40 有4大隻雞翼連翼尖,絕對可以無限encore!下次繼續用金錢狠狠懲罰佢!😂

MK鰻魚蛋包飯

焗秘製豬仔骨配薯條