2015-07-05 4465 views
今日同男友去新世紀廣場行街,晚上見呢間泰式西餐廳勁多人排隊,咁我地都試下拉,排左20分鐘左右就食得。用餐限時75分鐘,不過佢上菜勁快,吾會食得太趕。雖然價錢幾貴下,但勁好食,值得一試!我地叫左意大利肉腸芝士餡餅,$98,份量偏小,唔太抵食。賣相ok,不過個餡餅煎得太燶,餡餅表面有小小苦,但d餡勁好食,芝士同d肉腸勁夾,very good,值得一試!另外我把又叫左和牛芝士煙肉漢堡,$98,份量ok,勁抵食,賣相又好靚,但個漢堡包皮太乾,揸得太少牛油,但塊和牛幾厚下,又有d肉汁,芝士和煙肉又好食,同d 和牛 & 漢堡包勁夾,薯條炸得岩岩好,總知勁好食,值得一試 ^_^我地又叫左軟殼蟹墨魚汁麵,$148,價錢好貴下,但份量勁小,吾係太抵食= =||| 。但個軟殼蟹勁好食,炸得岩岩好,外脆內軟!蟹肉又有好多汁,勁好食!墨魚汁麵就普普通通拉,乾身左d,但整體都ok!甜品我地叫左芒果糯米飯,$68,價錢適中,份量ok,超好食!芒果好甜,d糯米飯熱熱地,又好軟熟,加埋d椰奶油勁好食,值得一試!!!!!!飲品當然叫左我至愛既Long island Ice Tea 拉,$78,但細杯左d,吾係太夠喉,

飲品當然叫左我至愛既Long island Ice Tea 拉,$78,但細杯左d,吾係太夠喉,大杯d會好d 。濃度ok,酒精偏高,一杯都開始有d醉  ̄∇ ̄味道方面,勁好飲,值得一試!!

另外我地又叫左sex on the beach,不過佢好似比錯左,比左杯好似seabreese我
( ̄Д ̄)ノ,不過算拉。呢杯味道一般拉,好重士多啤梨味,仲要勁細杯,飲2-3淡就飲完,完全吾抵飲!

價錢方面,呢間係一間中高價錢既餐廳,價錢偏貴,2個人食左$614,平均一個人300幾蚊。呢間餐廳d小食/甜品接近$60-90,而大部分主菜都接近$100,有d飯/意粉接近$150。特飲就$70-80左右,不過大部分食物/飲品都好食好飲既,值得一試!

總結來講,呢間餐廳既fushion菜十分出色,雖然貴左d,但勁好食,值得一試 Y(^_^)Y
餐廳名
sex on the beach
1983 views
2015-07-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
long Island Ice Tea
意大利肉腸芝士陷餅