2016-04-26 17722 views
朋友以前有同我推薦過番本放題,趁住今次同學三人小聚啱好可以一試。第一眼入到去多人到不得了,當時系度唸緊應該D野都應該唔錯,好野系需要等待。結果等左差不多15分鐘就入得去,都好快。入到去地方大,目測有2千呎,周圍都幾雅緻。 入座之後服務員話我地聽,夠3個人就會送一個蒸氣鍋,依家流行呢種食法。蒸氣鍋下邊白粥粥底,原本有D蔬菜,然後隔住一個蒸架,上面可以蒸海鮮,或者擺D蔬菜上去,蒸完會有汁流入粥底,非常新鮮野味,而且一向蒸法系健康D,好啱我😍芝士蟹籽燒帆立貝👌🏽,芝士濃郁,咬落去有芝心流出,nice!刺身都要俾個👍🏾,呢度既三文魚好肥美,而且肉既色澤系光亮,咬落去系冇雪味。甜蝦,同埋帶子都系必食,因為大隻兼鮮甜。其他螺肉,八爪魚都切得好厚身。唔知系米個廚師特別大方,哈哈!D燒物串燒都幾有水準,牛舌同豬肉串都燒得好乾身,但系唔系硬個隻,食落去好香口,而且又唔會太重味精粉,即「之鹽粉」個D燒烤粉,食完系唔系成口油,又唔洗狂灌水。另外,仲有食紫薯既fans,呢度系有MINI紫薯,食幾多粒都唔怕,因為香甜得黎又有益,可以試下。不過呢度甜品就款式較少,但芒果布丁系值得推介,芒果唔酸,甜度適中,都幾岩食
朋友以前有同我推薦過番本放題
趁住今次同學三人小聚啱好可以一試。

燒帶子
螺肉刺身
燒牛舌
不過呢度甜品就款式較少,但芒果布丁系值得推介,芒果唔酸,甜度適中,都幾岩食。

最後,要讚下服務員既態度好好,雖然甘多人但都冇留單,而且經常幫手執碟,希望繼續KEEP到啦!果然名不虛傳,唔怪之咁多人推薦,下次要帶屋企人食多轉先得😂

食左好多嘢,不能盡錄!
螺肉
雞翼
2016-04-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
燒帶子
燒牛舌