2015-04-21 6642 views
 本人食放題都食過好多間尖沙咀至旺角都食過唔少,隨著酒店buffet貴到非起,日式放題便成為生日飯,或公司飯聚熱點,而今次降臨到旺角番本放題。入到黎最驚喜就係呢個牌,無限任飲梅酒,清酒和啤酒本人和同事都係酒鬼,但係唔係乜啤酒都岩,但朝日啤酒再配番日式放題真係加晒分,試過其他放題雖然都有啤酒,但多數都係ice 之類,淡淡的,但朝日都算易入口,但並不會過淡,女生都鍾意。除了啤酒因為唔駛另加錢,所以也叫左支梅酒一試,因為之前飲左D啤酒所以唔咁亂溝,加左冰夠凍既梅酒真很不錯,但因為飲好慢所以梅酒變暖後會變酸,所以真係要襯凍飲,如果沒冰就要問店員攞囉。辣味螺肉 ~ 呢个前菜很普通,味道average, 因為本人特殊喜好所以叫左黎食刺身 ~ 放題必食再encore, 加左 HKD50 原因就係呢堆帶子,能夠任食帶子我覺得要番本真係唔難,食佢一堆自己買番黎都要幾十元,五十元好快回本,另外就係因為呢隻大赤蝦,俾我既感覺係大隻既甜蝦,躺著都有成個盤咁大條,斬頭斬尾都仲有 5 ~ 6 cm 真係幾大隻,再點wasabi 真係好正好回味。炸左既蝦,賣相OK 食落都OK 但真係比較BUY 上面隻大赤蝦所以食左

入到黎最驚喜就係呢個牌,無限任飲梅酒,清酒和啤酒
Asahi
辣味螺肉
特大赤蝦刺身
炸蝦
炸左既蝦,賣相OK 食落都OK 但真係比較BUY 上面隻大赤蝦所以食左一大隻炸
羊架
羊架 ~ 另一主食雖然因為加左50元先有,但都真係沒有另我失望,因為佢有晒我需要既醬汁伴碟,食羊架再配芥末和薄荷醬真係會開心都暈,小小辛口芥末再加涼涼地既薄荷配以羊架既質感,真係會好好味。

2015-04-13
Asahi