2024-05-13 38 views
我哋今日去咗一間叫熊小館嘅餐廳,裡面有好多熊仔裝飾同公仔,亦都有個區域可以俾細路仔玩。環境好溫馨同搞笑,非常適合親子用餐。我揀咗安格斯漢堡包生日大餐,除咗有漢堡包,仲有雞翼同薯條。漢堡包上面會插埋唔同款式嘅生日快樂裝飾,整個盤子都用一個生日快樂紙皇冠圍住,好有節日氣氛。安格斯漢堡包肉質鮮嫩多汁,加上新鮮嘅配料同芝士,味道非常出色。另外,我試咗蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉,可以選擇加$20去增加鮮蝦。意粉炒過,麵條乾爽,配上蒜片、辣椒、煙肉同芫茜,味道香濃辣味適中,非常開胃。至於飲品,我揀咗橙汁熊熊,佢系用新鮮橙汁製成,而且有個熊熊造型嘅冰塊,好可愛。橙汁酸甜可口,加上冰塊令飲品更加涼爽,好適合解渴。