2021-09-18 114 views
我平時真係好少去太和覓食~ 今日咁啱同咗朋友去大埔玩,所以就十分之難得去太和嗰邊食好西🥰 見到呢間幾特別嘅法國餐廳,餐廳個門口好特別🤣 開門嘅時候門口會有霧面變成透明,餐廳設計十分有心思幾有情調👍🏻✨香煎北海道帶子黑松露薏米飯 $198黑松露味道濃郁,一上枱就聞到濃濃嘅黑松露味🥰 薏米飯嘅軟硬度適中,幾有口感幾特別👍🏻 每一啖嘅薏米飯都有好香濃嘅黑松露味 帶子好大粒,啖啖肉😋-✨烤焗紐西蘭羊架 $368羊架帶有少少羊羶味得嚟又好重羊肉味,羶味唔會太濃,完全係acceptable!!! 羊肉幾鮮嫩😋 平時唔太食羊嘅我都幾中意!-✨慢煮西班牙黑毛豬鞍·焦糖蘋果黑毛豬鞍幾juicy,幾軟嫩😋 豬鞍表面煎成金黃色,十分香口🥰 焦糖蘋果十分驚喜!!! 蘋果蓉酸酸甜甜好開胃👍🏻-另外我哋嗌左兩杯飲品,分別係blue angel 同rainbow 🥳 blue angel好清新,帶有淡淡的青檸味👍🏻夏天飲一流!Rainbow賣相十分吸引,好夢幻🤣 飲落都係偏甜,幾容易入口👍🏻👍🏻

香煎北海道帶子黑松露薏米飯

✨香煎北海道帶子黑松露薏米飯 $198